[PS/XB/PC] Resident Evil 4 Remake (16)

998 回覆
2 Like 1 Dislike
8可以3身?
可以 之後新加
咁我有興趣玩
我1身真心掃唔撚掂
距離感全錯
咁7有冇3身

手炮搞掂
真係算易打 連我呢d手殘站樁撚搞掂
不停生怪不停打頭體術
每個地圖都要搵個長板橋位之後就可以屈
我反而係村莊用多左時間,仲要殺狗,呢個真係高風險低回報。去到島能跑側跑,大部分錢都係靠執寶藏賣同開箱多

利:冇課寶藏dlc&券
推薦手殘玩家爆NG PRO S+,入到城堡就好舒服

利:手殘玩家
Ultimate Wesker Mod都冇左,有冇人有SAVE低?
依家玩埋最後個挑戰 NG pro唔用三寶
原來都真係幾難打
好在有得無限save
基本上過完村就可以賣左支手槍
點解
岩岩開左ng hc衝s+拎雞頭
無限彈我課金券
btw,第1章20mins 3x secs會唔會太耐?
太耐,普遍15~17分
一早賣左,升爆左用緊S9
嗰時衝pro S+可能一黎有金券開波好早已經用緊突突突同手炮,加上得15save自己會好快衝去下個save point
但依家打挑戰用貓耳就會恃住無限彈就成日戀戰
可唔可以係後面d位爭取返黎?
當然可以
但越後越辛苦
NG PRO用貓耳仲諗住一開始用支散彈虐殺電鋸撚,近爆佢廿槍都唔死,最後被虐殺的竟然是里昂

試咗五六次終於殺得死,唔想咁辛苦都係建議撐過襲擊/殺15村民
18mins鬆d打完湖主係咪都fail?
而家第4章開波係湖到岩岩上船玩已經55:39
2:08去到3個獸頭
4小時唔知夠唔夠
唔好戀戰,Shot gun hit and run。特別係十五章,強烈建議閃光彈放題走人、用重型skip防空炮同埋捱棍/搵敵人擋直接過紅外線。可以慳勁多時間。

除非係要焗住打,例如LV3卡,直接火力壓制完四隻再生者才入卡。
十五章勁易失手
前面衝又易死,後面蟲SKIP又易死
要完整體驗呢隻驚嘅恐懼就一定係無課無獎勵武打爆 pro s+。

如果想體驗一下火力不足,無課用獎勵武打NG pro s+都唔錯,呢個時候你會用適合嘅策略捱過每一章。手殘撚係做到的,當然唔好同高手比較,佢哋支sniper 命中率90%以上,手槍瞄超快,操作唔會拖泥帶水。
最大難題開兩邊機關,仲要用開機關果下避左火箭炮傷害。如果啲怪塞住晒就真的無解,載入再打過
1:46:55入到城堡
穩陣嗎?
岩岩醒起想問咁多位巴打
有個位就係礙事莉會幫手放橋跌死隻再生者,係再生者出黎前咪要開電掣然後射死衝入黎班喪屍既,冇記錯有4隻,射死晒後點樣再觸發到捉走礙事莉果隻屍出黎?

我尋晚衝專業A拎盔甲果時明明射晒4隻再行入去個凹位到都見唔到隻喪屍出黎,直到我跑返去途中先觸法到

呢個位前又有屍捉走囡囡,後又有再生者追我,搞到reload左幾次都搞唔掂,最後唯有用防彈衣硬接極速火箭炮殺左隻再生者先再狙死對面
應該唔係,暫時未知個行動準則係點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞