[PS/XB/PC] Resident Evil 4 Remake (16)

998 回覆
2 Like 1 Dislike
入到城堡才有無限彈藥,原來有得課到贏
跟youtube savepoint玩pro s+
玩到其中一個位係雙巨人>城主前
屌你難打到
岩岩無傷過山車之後心急得濟比教官插死左
又要再打過
如果用手掣玩過山車就真係恭喜你
扭蛋是咪無得load save?
用steam deck其實唔難
但反而成日巨人死
其實城堡先無限彈都ok 啦
好多教學教點打前面 跟住做就得
出怪位基本都係固定
爬唔切文唔知有冇人問過
剩用red 9+無限刀過咗輔助模式
都拎唔到手槍+刀only個盃
關唔關玩過射擊場 同孤島用過炮台事
機槍緊係可以啦 唔係限手槍+刀點炸炮台
你肯定唔小心掉過蛋
射擊場同炮台都唔關事, 會唔會係掟過雞蛋?
屌咁又要再嚟多輪
好彩今輪順便解到射擊場全S 冇白廢到呢輪
差手槍+刀 標準S+同專業S+就白金到
原來連掟蛋唔得 自膠
仲諗住打城堡boss貪快掟咗粒金蛋
專業S+可以解埋其他難度嘅成就
其實遊戲入面可以check住個挑戰有冇效, menu入面顯示數字係0就得, 唔使等爆機嗰下
完全唔知挑戰個度可以check住,thx
借問聲貓耳之類嘅輔助服飾算唔算獎勵武器
獎勵武器=原始刀、手炮、打字機三樣
雙巨淫好多變數,要等盔甲巨人入到圈內先可射爆炸藥,再開機關。但luis成日拉佢出圈外
PS5版玩礦車,唔記得轉返用防毒面具,不過第一發子彈就射爆左電鋸車隔離個油桶,之後入返山筒就好快射散左佢架車
打軍佬真係勁燒時間,明明第14章過埋鐵球位都係用左好少時間,打軍佬已經買埋火箭炮,但打完睇返結果都係用左好多時間
試緊唔用貓耳冇無限刀加唔同商人既情況下解手槍刀only
打到懷疑人生
差兩個chapter就解脫
assist mode解手槍刀好易喎,我拎貓耳前已經解左
我果陣又係由拎炸藥去到城主前死左幾次,有一次臨尾比人鐮刀劈死由頭打過,即刻崩潰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞