[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (80)

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
吉狗就算啦
有催啊,訪問裡面Lokman話台下導演個圈越圈越大啊
拍多兩個廣告交罰款囉
唔通你學903叫joey起歌趕佢走咩
咁咪係
我應緊嗰個人話「呢件事只係姜濤個人問題,唔明泥鯭點解咁串口」呢個point
但明明佢個不明意義拉布咁長嘅得獎感言,根本影響緊成個場合同rundown,成件事都勁任性勁幼稚,就連之前叱咤鏡中鏡個live我都已經覺得算正常Dixon當時冇出嚟趕佢走只能講係因為Viu主場 or CC尊重歌手

莫講話鏡粉啦(其實邊有鏡粉咪都係得姜糖「感動」啫)
非鏡粉觀眾當時應該都睇到odd咗
泥鯭只不過用咗一個作為行內人而且一定會尷尬嘅身份公開出post diu9佢啫
我諗佢個意思係姜濤有問題
但泥鯭就亂屌一通屌晒成個viutv

利申:鳩估
https://youtu.be/nRk001qHUd8

請g chi 香港少有嘅女子樂隊whizz
呢d咁無聊嘅八卦冇乜興趣
反而仲嬲緊d音響真係好差
除左band個段同秋山黃色之外冇一個表演係屋企觀眾enjoy到
泳兒:下
屌姜咪拎哂光環
但你地圖炮射埋diu
Hertz boogie kolor charmingway 逆流有幾可有得係其他台玩禁耐呀
其他台又有冇拆組合同樂隊獎?
你自己都係band友又睇唔到上面嘅嘢?
作為行內人就唔該尊重返呢三個鐘頭嘅表演者同民選嘅得獎者,而唔係亂屌一通discredit成個頒獎禮
應承我 全民罷睇造星5 好無
https://lih.kg/3384037

應承你老母
真 講下呢啲仲好啦
係真係要改善嘅嘢
冇啦啦攻擊後輩做乜9
專業“‘音樂人”
其實佢點樣亂屌一通攻擊viutv 唔係得一句一個大台的誕生? 定係有其他我miss左
差唔多就係呢個意思
晨早block撚咗佢
起下底就知垃圾一件
拎亞太區最受歡迎嚟同viu比個段都夠on9啦再講今日多人撐係因為佢屌姜逼姐 試下當泳兒今日有獎拎上台又好激動 然後佢屌話泳兒次次拎獎都喊苦喊忽係咪short撚咗 啲人一定第2個態度 而家根本係鏡安法大戰反鏡安法

利申 好鍾意泳兒近嘅作品 純粹當個例子
「嘩,頒唔尷尬,攞唔尷尬,唯有睇嘅尷尬」
「依家諗返當年亞太區最受歡迎男歌手真係’”實至名歸”」

原句copy返過嚟
咪同連登同公海嗰啲唔知cc機制係點就9屌頒畀自己人差唔多
佢哋rb都有獎攞
咁樣講唔尷尬咩
咁公道d講佢地無去拎
我淨係想知呢場罵戰究竟幾時先完?
泥鯭咁都唔關閉留言都幾無畏無懼下
大把人同佢護航 佢驚閪咩
下次rb/鏡 蒲頭
記者問到應該都點要回應下
可能又再炒起過
我覺得好雞同鴨講啫 其實成件事都勁無里頭
佢屌viutv嗰幾句 甚至係屌姜濤嗰句都係得1100like 其實相比之下大部分人係like鏡安公處嗰張圖
我都係覺得大部分人連反姜濤都唔算 淨係食姜糖花生多
其實viutv咁既output同音響幾年都無進步,真係有搞好個show咩 (有心搞同搞得好係兩樣野黎)
某啲連登仔都講得啱嘅
應該都唔少人憎鏡粉多過真係憎鏡
“鏡安法”都係咁得嚟
偏偏呢樣鏡仔自己又好難控制
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞