[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (80)

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
母親節正日好似會有《有錢嘅女人》
病+音響垃圾都咁
琴晚聽yoyo 好似走哂音咁,明明聽過幾次live都唔係咁
遮係jpop feel
J身軀
呢個世界是殘酷的
你肯俾時間佢
其他地區既音樂人唔會俾時間競爭對手進步
好現實的
人不進則退 就算你進步 你既對手只會進多10步
冇得咁講的 次次都係俾時間進步
HKH都出道左5年啦
咁kaho 前幾日聽伊館live ok嘅
咁你覺得應該點
係咪要搵個專業樂評人出嚟宣佈「在座各位都係垃圾」先得?
定係要大眾突然一齊杯葛local音樂,一齊聽外國嘅歌就算?
條友連yoyo sham都屌埋
就係唔屌MC
改名叫MC Gin Lee粉絲俱樂部算啦
好撚正喎呢首
根本以佢哋影響力就應該玩多啲呢類嘢
支持
https://youtu.be/Z6lbt3CqQ0Q
唔使成日jer住mc 其實好小事
葉麗儀一開口浪奔~都走音
嫌兒登唱得唔夠放
編曲唔夠恆
方丈啲詞膠撚到爆
但overall幾正
支持rb
肯試唔同曲風已經好好
起碼冇咁悶
咬字同唱都係唔太掂
曲略嫌有陣台灣老土味

起碼佢係個會試,會想進步嘅人
但要再努力啲
佢講viu嗰段好撚on9喎
cc啲獎投票投出黎同tvb當年自己頒個亞太區男歌手有咩可比性?就算有太空卡都好 都係投票投出黎而唔係viu自己做個獎出黎
定佢脫節到連依家投票獎點玩都唔知
咁佢知唔知自己樂隊個獎係點得黎?
cc擺明已經改到特登唔畀鏡掃咁多獎都可以畀人屌又一個大台誕生
佢上年先參加完 咁快反
屌鏡柒冇意見 但泥猛講嘢都1999又一個大台個意思係咩先 大部分獎都係投票獎嚟 可能佢係想屌鏡粉就係大台 但佢咁嘅表達能力只會係幫倒忙 佢係屌cc大台 我就真係唔明佢屌乜
多謝支持
真係好撚on9 好心就學下咩叫慎言啦 佢都叫做知名音樂人有影響力 係屌就屌得清楚啲 講到1999咁 求其打一句係到扮大師 搞到全部comments都係反鏡/viu同鏡粉兩邊係到泥漿摔角低質到仆街

好似睇緊文化大倒退咁 最撚慘係cc 咁樣都可以比人屌大台無啦啦係到扮高深
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞