[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (80)

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
避重就輕揀人嚟踩
竟然鏡粉都唔夠惡
佢啲情感點都有三斤釘 點都會聽下
係係係 個個天賦異稟 出道即顛峰
同埋就算而家叫上咗神台嗰啲歌手音樂人
其實都有keep住進步同提升
本身呢樣嘢就冇錯
定你想大家都原地踏步 覺得自己夠勁唔使進步
本身佢就係屌開鏡嗰啲起家
自然就吸埋啲反鏡/tvb fans
pandora首安全距離ap有機會過百
今年仲有咩組合爭?
The Hertz 今年有冇機?
我睇佢不如睇返啲歌唱老師分析

the hertz 新歌上緊榜 LT會出新歌
rubberband DJ仲未有消息
pandora追緊上嚟
好鬼憎佢呢啲
扮晒專業去批評但又主觀到仆街
鍾意嘅就避重就輕 唔鍾意嘅就踩到變地底泥
冇乜問題嘅又擺落啲片度 明明進步咗嘅又淨係剪啲舊片落去
講真 雖然rb dj呢啲我都鍾意
但畀啲新面孔攞下獎都係好事嚟
Rb今日派咗新歌啦
https://www.youtube.com/watch?v=psL5ZDESeDk&ab_channel=TheBoogiePlayboys
真係好Chuck Berry同Buddy Holly嗰堆50s rock feel
吓班大陸仔fans不嬲又人多又惡又戇鳩
鏡粉點柒都只可以排第二
剩係講呢個po 你睇下隻ive仔同簡狗就知啦

最撚憎呢啲偽中立 channel
fans太狼死 唔屌
自己鍾意嘅歌手炒車? 唔屌
然後大大聲咁話我好敢言好公道
cc用一個環節示範rockabilly呢啲先叫搖滾
用心良苦
連vocal個look都好貓王feel
條柒頭仲夠膽死喺支炎條片度留言

難聽歌手俱樂部
1 日前
恭喜Gigi,希望下年攞最優秀流行女歌手,成為最年輕的得主,用你嘅獨特唱腔稱霸樂壇一世!

跟住俾人串

HM Chan
1 日前
綠茶,你唔係一向好唔鍾意Gigi 唱歌話佢難聽嘅咩,做咩突然咁客氣🤔仲有,下年就攞最優秀女歌手,你想佢俾人黑嘛😂

好似尹光
兩邊不是人咪呢啲
開個咁嘅channel預撚咗啦 頂唔順咪quit囉
條片啲留言仲好笑話港台個show音響好過CC好驚訝
公道講句
條撚樣 擺明曲緊啦...........咁都睇唔出咩
"用你嘅獨特唱腔稱霸樂壇一世!'
不過又又真係好樣衰, 又唔敢喺片度講, 淨係敢留言暗串, 垃撚圾
琴日唔唱姐
唔代表年尾997 下年1月1 CC頒獎禮 仲有傳說中嘅紅館唔會唱
定啦 1月1拎女金實唱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞