[扮工好悶]返緊工又冇野做入黎吹下水(122)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
同人social其實唔係性唔性格問題,係一種能力
我都唔鍾意講嘢,但係有需要嘅時候我講到,目標完成到,關係建立到,根本無問題

幾啱聽

點睇其他人唔想同你social

係擺到明杯你果隻, 定純粹唔熟講唔到野先

根本無話題到佢又唔想同你講野, 你又唔想同佢講野

如果係咁多數都係唔岩啞姐, 全球六十億人你同到曬六十億人講野咩

而家唔係講緊同事之間咩

係呀同事呀。而家我同某兩個同事會熟到寫postcard, 但另外果D就買大手信番公司分比佢就算。所以都真係唔關性格事。

老老實實我自己覺得同事就係同事, 無咩野都唔會變成朋友
咁大家保持距離都好正常, 好多野你唔想講到咁深入時人地都唔想你問
根本就無咩好講, 除非師奶式咁講尋晚電視劇情囉

我同舊公司d同事算深交,而家都重會出黎食飯

從未試過因工作以外既情況同同事食飯

可能以前舊公司既都係年紀相近

真係要差唔多年紀先傾得埋, 唔係熟極有限

i know that frel bro, 我而家係新公司咪係咁

咁呢個好正常, 我熟果D同事同我差一兩年。我十年果班我當佢地senpai就算

呢度好多都做左好耐
同事係我社交金字塔最底底層

sor 佢地係地底

好奇 A仔嘅社交金字塔嘅啄啄係咩 ?

你指圈子定咩
點解要俾家用
https://lihkg.com/thread/338149/page/1

中國人:養兒防老
外國人: 唔應該過份投靠青年人
點解要俾家用
https://lihkg.com/thread/338149/page/1

中國人:養兒防老
外國人: 唔應該過份投靠青年人

補充: 年青人都有自己既生活要過

sor 佢地係地底

你指圈子定咩

圈子~
丫~~ 我知影相佬~~

機鋪D朋友, 不過都係得幾個
https://youtu.be/AhI3w9FOjIE

東京附近有冇神級蛋包飯食呀 ?

平民得唔得呀, 我有間食開係池袋, 我覺得好撚好食

sor 佢地係地底

你指圈子定咩

圈子~
丫~~ 我知影相佬~~

機舖

另一間係上野

今日準備好屌人未

不了
要扮工

sor 佢地係地底

你指圈子定咩

圈子~
丫~~ 我知影相佬~~

機舖

係啊, 有2, 3個最FRD既係機鋪識
BTW我無影相呢個圈子, 我從來唔同其他人出去影相

如果係咁多數都係唔岩啞姐, 全球六十億人你同到曬六十億人講野咩

而家唔係講緊同事之間咩

係呀同事呀。而家我同某兩個同事會熟到寫postcard, 但另外果D就買大手信番公司分比佢就算。所以都真係唔關性格事。

咁大家保持距離都好正常, 好多野你唔想講到咁深入時人地都唔想你問

我而家都係同同樣90後嘅同事最傾得埋

另一間係上野

求名
唔明點解d廢老咁鍾意係輕鐵到放屁

sor 佢地係地底

你指圈子定咩

圈子~
丫~~ 我知影相佬~~

機舖

真係完全估你唔到

sor 佢地係地底

你指圈子定咩

圈子~
丫~~ 我知影相佬~~

機舖

真係完全估你唔到

想問機鋪點識人

而家唔係講緊同事之間咩

我而家都係同同樣90後嘅同事最傾得埋

係,我而家d飯腳都係90後
唔明點解d廢老咁鍾意係輕鐵到放屁

大大聲問 邊個放屁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞