[扮工好悶]返緊工又冇野做入黎吹下水(122)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
乜唔係有錢先讀MASTER
我有個親戚呢…屋企都算有錢既, 佢AL考衰左去左美國讀U, 一路到埋MASTER , PHD, 畢業出來就嫁左人了

因為佢係女.
同錢冇關.

都唔係呀, 要佢讀多D書都係為左識返D更加上流既人

exact7ly
唔讀可能就嫁唔到人
對於佢地黎講
讀master PHD可能係婚姻介紹所

有錢就已經唔洗婚姻問題
基本上唔到你揀
因為你由細到大識ge都係d上流人士

大家對有錢定義唔同?

睇你幾有錢
真係好撚有錢既話我唔覺得會留係香港考AL, 一早送撚左去外國

我識果D. 一早就去晒交流/WH/外國升學
全部都係日日IG/FB 食玩訓去旅行, 飛車攝影偽文青

我識果啲,個個草根到pk
未畢業已經有左,結婚住老爺奶奶個度,一係去做黑警

真係唔明點解d人明明屋企冇錢都打住體驗生活ge旗號去wh
就咁既, 我好憎細路但我大學時做過幾份對細路既PT
其中一份係D PLAYGROUND, 對像係D 4~8歲小朋友, 佢地黎開PARTY咁
我係入面做STAFF

我真係睇唔明你點解要咁做
不過個時試過補全科, 小學D常識難到仆街啊, 我唔係有書睇住我都唔識
香港有幾多個淡水湖, 點撚知呀

我補專科算 最憎細路

最憎細路

be fd ok?

我以前好鍾意
但自從而家啲人愈黎愈唔撚識教仔
我就開始好憎細路

以前成日話想生兩個
一仔一女
而家不了 養隻狗養隻貓仲好
其中一份係D PLAYGROUND, 對像係D 4~8歲小朋友, 佢地黎開PARTY咁
我係入面做STAFF

錢的力量
話說呢度咁多人只係見過劍豬對細路有好感

仲有我呀. 我好鐘意細路.

基本上唔憎, 但佢地真係好撚煩~ 兩回事啊清~

煩我都好鐘意細路, 佢地有童真呀. 起碼唔會攻心計
之前教班 小學
條友叫我俾性罪行定罪紀錄查核
屌你又要我出勁遠申請又要我俾錢痴線

我都有申過!!!
要突登出灣仔搞
不過個時試過補全科, 小學D常識難到仆街啊, 我唔係有書睇住我都唔識

我補專科算 最憎細路

最憎細路

be fd ok?

你又憎細路 又夠mean 🍻
之前教班 小學

男人學咩人私補

藍字咋
同埋我唔係私補
只係小學教興趣班
我係入面做STAFF

近呀,返尖沙咀,又幾好人工
但我成日想打柒d細路
收工 今日冧左棚 差d跌撚死我

哇好危險喎清
之前教班 小學

我個陣有拎
遠到仆街
但錢可以claim番

淨係肯同我對分咋屌
冇啦啦唔見舊幾水

我好似要自己比 claim唔番
我係入面做STAFF

但我成日想打柒d細路

之前返過lego playground
幾好玩喎
同佢地一齊玩 啲同事話我玩得仲開心過佢地
我係入面做STAFF

但我成日想打柒d細路

有時佢地講多幾句 我都想扔佢地落垃圾桶
😂 我補習最細都收中五 無咁乞人憎
大家今日成績唔錯 吹到好多頁
我被人催到隻狗咁
收工 今日冧左棚 差d跌撚死我

哇好危險喎清

我果日係個棚度行黎行去都冇繩, 真係好驚飛落街.

常識都要補?睇下佢份功課咪算

考試嘛, 佢老母叫幫佢溫書
一睇, 屌呀我自己都唔識
咩香港政府有幾多個局幾多個司, 呢樣個樣

點解你咁憎細路又會做補習
BTW3司12

我係入面做STAFF

但我成日想打柒d細路

有時佢地講多幾句 我都想扔佢地落垃圾桶
😂 我補習最細都收中五 無咁乞人憎

agger我好想掉晒佢地落街
大家今日成績唔錯 吹到好多頁
我被人催到隻狗咁

算啦你.
買左青瓜未呀今日.
btw 邊個覺得自己 dse 中文好勁, 又識教人架 ?

我...
除咗說話其他straight 5**

我...

我...

me oral 2
成科中文根本唔知發生左咩事
呀sir睇到成績呆左

常識都要補?睇下佢份功課咪算

考試嘛, 佢老母叫幫佢溫書
一睇, 屌呀我自己都唔識
咩香港政府有幾多個局幾多個司, 呢樣個樣

點解你咁憎細路又會做補習
BTW3司12

再笑我扔埋你落街 嘻

我...

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞