[撥亂反正]其實點解要比家用?

131 回覆
34 Like 48 Dislike
上一代養下一代 養到佢成人就獨立 你唔使再養佢 佢亦唔需要養你 呢個唔係先至係「成人」嘅意思咩

有人話等於比租

比租唔緊要 係就要均真 幾多就幾多 大家share返 層樓係老豆老母自己嘅就佢哋自己開價 做仔嘅覺得頂唔順就搬出去住

有人話心意嚟
喂咁心意就冇強迫 讓座係敬老 我唔覺得佢值得敬我就唔使讓 老西要讓就唔係心意 係強迫

唔係叫你哋唔撚好對自己父母好 一蚊都唔好比老豆老母 而係唔好用「家用」嚟到美其名

利申:第日仔女唔撚使比家用我,呢樣嘢由我自己改變
啱唔撚啱先
無比
無比

無比就乖仔啦
無比

但老母有冇問你?
18歲後就一係自己搬出去住獨立下,一係就比租老豆老母
無比仲個個月問屋企攞
無比仲個個月問屋企攞
真男人

啱,但要均真,唔好家用家用 租就係租
無比仲個個月問屋企攞
真男人

勝利組組長
無比

但老母有冇問你?

你一蚊都唔洗就成人咩
講真父母生個仔出嚟就預咗要負責任要養佢哋一世啦
大個咗唔使問你拎返錢算偷笑啦
無比

但老母有冇問你?

又揾得唔多, 又要拍拖, 比埋, 仲邊有錢儲
留名等晴報上黎cap圖
講真父母生個仔出嚟就預咗要負責任要養佢哋一世啦
大個咗唔使問你拎返錢算偷笑啦

歪理
你一蚊都唔洗就成人咩
I didn't ask to be born
又係 d 憤世嫉俗毒撚 post
又黎

究竟有幾大執念先會咁

其實咁大個人,鍾意俾家用咪俾,俾幾多都係自己話事,唔通打劫你咩

好嘈好煩咪搬走,關係差到一個地步咪唔好見,不相往來,甚至斷絕關係囉

出左去住仲叫你比家用其實都好多
樓主鍵盤戰士
呢D說話留返同你屋企人講
唔好係到扮D咩大道理
屋企人係要黎珍惜, 唔好到你雙親離開晒你先後悔當初你開過呢個post
家境如何?
想讀咩?
讀緊咩?
夠唔夠分入?

想讀既科一樣 係想轉U
夠分入 當初on9做錯左決定
邊間轉邊間?

想Non3大轉番3大
不如讀個三大master算啦
又黎

究竟有幾大執念先會咁

其實咁大個人,鍾意俾家用咪俾,俾幾多都係自己話事,唔通打劫你咩

好嘈好煩咪搬走,關係差到一個地步咪唔好見,不相往來,甚至斷絕關係囉

agger 住得響度唔係弱智殘障就比返自己伙食租金 唔想比就執兩條底褲同紙皮出去搵位訓啦
因為幫你買樓?咁俾唔俾好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞