而家社會氣氛沉滯到好似等緊大事發生咁

1001 回覆
2976 Like 259 Dislike
治安差只係零聲個案,懷疑係黑暴/幕後勢力有預謀或計劃策劃
移民係政治逃犯,香港冇佢地攪事會更好,令香港變得更好
意外冇人想,同行需要嚴厲監督

香港而家有國安法,已經好安全

你唔好抹黑香港,我唔排除報國安,Hello HK,開心香港,Yeah
原來又係叫人愛國自已 一早移民
講你呀
真係可以無恥到咁
一邊有錢到每日炒樓,老豆老母有幾層樓係手,都仲可以叫個女排居屋等幾年再轉賣賺錢。
另一邊每日百五個落黎拎綜緩,差唔多每年出雙糧,仲多過你打份萬幾兩萬蚊既人工。
如果係命水唔夠好,讀書又唔夠叻,又移唔到民,今朝有酒今朝醉啦
唔想屌定唔敢…兩件事嚟
其實怕出事講少句好正常,唔需要自我安慰係自己唔想理

攻咩擊明明係你講到中國香港幾咁好
點知原來自己就走左佬去荷蘭
叫人衝自己鬆
唔係個個 但好多啦 講緊23,24嗰啲
冇人話社會大亂 咪話躺平 咪和平
做乜?
笑死
你蟄居喺 information cocoon 入面冇意思, 遲早要面對現實.
不如襯香港好轉快啲跳槽加人工.

叫人衝自己鬆
同志請盡快回國
你都黐線
有國安法邊會有大事發生
樓主想搞事
窮既躺平等上公屋

有實力既後生就默默地供樓/儲錢去旅行/計劃移民。反正做乜都比政府打壓,心已淡

中年上左岸既不嬲都低調,未上岸既做野都做到無乜精力。揸架車去邊都麻煩,索性唔出街

最有活力反而係班老野,周圍去周圍玩,但活動時間短,天未黑就收皮,而且消費唔高旺丁唔旺財

政府啲政策鼓勵最有消費能力既人不出街不消費不娛樂,唔死氣沉沉先奇
最緊要唔好斬到長官同一眾特區官員
我地平民知道自己位置架啦
樓價GoGoGo
條街死氣沉沉係事實
多咗人躺平 有返工果班就等放假外遊
成個城市無晒活力
香港而家只有國制新聞
唔覺喎
太陽照常升起
換血者
你都識講經濟指標
咁由治及乜春嘢興
依家返咗嚟中國唔得? 要唔要我影吓份 passport 俾你睇?
平日都低消費算
想同屌唔屌得搞清楚未
你著黑衫行過狗面前都查你牌啊
你屌政府搭你返去坐48粒鐘都玩鳩你
軍政府狀態啊
雖然你平時撐diutv好柒
但呢段打得幾好
Ccptoy冇得話其他地方都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞