而家社會氣氛沉滯到好似等緊大事發生咁

1001 回覆
2976 Like 259 Dislike
執倉 送貨 D 勞力工作/中低下真係請唔到人,個個學位畢業果時邊有新血入行做
其實全世界都復甦得勁快
日本旺到pk
得屌港死下死下
可能講緊破2003 頂
香港得內循環
我地有国安法
好快23條
由治入興
呢類人又唔會咁 但就會視而不見
即係咁 走得緊係為個環境and/or下一代 但唔代表要對當地問題輕描淡寫

有啲人好興不停上連登repost臭港唔好嘢 但從來唔見佢post當地嘢 咁多時間上連登 無時間睇local news?
就算group友比homeless跟蹤之類都只會話”入黑早啲返屋企 / 嗰面係咁”
好難睇醫生又係話”嗰面係咁”
比著係香港入黑係就要返屋企 / HA背後defund人跟住話好幫醫護
班人仲唔日post夜post?
咁都有人20年不停short Tesla既
結果係點
CCTOY又喺到自我催眠無限幻想
聽完我都笑
我搵緊依類工 好多都環境差
工時長 但係政府唔明白點樣改善環境
好多公司食咗個飯鐘錢 重要做多個鐘
自己又唔敢攪革命 講埋啲廢話
連登就係一言堂
你唱好香港咪多負評囉
個個等港爆 樓爆
負評都唔俾?
移左民仲要上連登取暖就知永遠唔會入到當地社會
咁你哎呀老母孽瘤果2個女呢臭閪蚑那賤蛆
醫護呀臭閪蚑那賤蛆

瑪麗醫院急症室醫生等12人暴動罪成 判囚4年至5年3個月 鄭紀航:光天化日之下目無法紀 肆無忌憚地違法挑戰政府的運作核心
https://lih.kg/3343210
係香港做野唔得?香港唔好咩?點解要去日本做野?中國人最憎就係日本人 你就去日本做野 係唔係收左日本人錢?

安倍比左幾多錢你呀?
我 老 豆 就 係 陳 局 長
撚有人唔俾你哋只問立場咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞