而家社會氣氛沉滯到好似等緊大事發生咁

1001 回覆
2976 Like 259 Dislike
CCPtoy 笑死人
正常喎
人地日本台灣韓國,什至支那
都諗緊點用ai, 無人化自動化機械, 3d printer, mobile app 取代流失緊既人力
另一邊提升員工福利,改變企業文化,挽留人材

香港腦細:我地出閪價請唔到人要收支那外勞,轉頭又話你唔做大把人做
港共:你地返大灣區發展啦
港豬:炒樓炒ip炒幣炒股炒名牌袋走水貨 easy money
你自己屋企有冇Made In China 如果你選擇去用佢 仲講乜鳩?
比你燈完就天下太平
你黃屍廢青咪等緊香港玩完囉

我睇到未來係充滿希望
美國玩完
歐豬玩完
烏克蘭玩完
台灣會係中國的
人民幣取代美完
講到你呢條廢柴有得發圍咁😂
好多人去旅行 越鐘意去旅行嘅人 代表佢係果個地方生活得唔開心
咁即係你肯返中國香港未?
日日講中國香港咁好點知原來自己係荷蘭呼吸自由空氣?
以前係咁洗你腦,後生搵錢老左退休享福
現實係老左根本無能力再去享受
例如鍾意踢波,老左根本就無能力/朋友再同你踢
最後係搵到好多錢,唯有不斷消費去自我安慰
啲內容農場話今期係天狗食日, 太陽風暴, 水星逆行, 所以都唔係等緊, 係發生咗,
有國安法但係含指得返兩萬點
2019年最低都係24896
求解釋
果個所謂老細咪又係打工嘅,諗著做5年就走,做嘅嘢都係比上面睇,路線啱就得,結果唔重要,香港注定係死梗,好撚鍾意香港果班傻西咪陪葬咯
所以要及時行樂
你唔洗斟酌喺呢啲無聊問題. 無論我住邊你都會搵嘢嚟攻擊.
香港樓價稍為有啲過高同埋先前防疫嚴厲, 有人暫時移居外地並唔出奇.
我睇到既係咁

已封鎖會員 水原千鶴
唔覺 呢兩年已經無咩人想大屌政府定點
大家開始接受現實
留同走嘅都心中有數
留嘅順民 警黑政策廢都是鳩但 閉埋眼當睇唔到算
有能力嘅就準備走 繼續有自己新生活

氣氛沉滯唔係等大事發生
只係死心接受現實
第一兩轉就話呃到班師奶消費
而家連東張都報埋商品每次派消費卷都大幅上調
傻都識留個錢旁身
恒指並唔代表社會狀況, 充其量只係經濟指標, 會有週期性波動.
死P牌仔
以為開左關好多人黎
點知全部窮撚黎
唔可以樂觀嘅咩? 連登仔咁霸道.

又一件移民藍絲
中國護照真香

百國聯軍
大把中小學教師、醫護都有隊,健康過飲酒
咪亂講,有國安法之後香港一切好好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞