而家社會氣氛沉滯到好似等緊大事發生咁

1001 回覆
2976 Like 259 Dislike
正負評係最誠實
唔洗出名,大家連表態都開始躺平
頂佢哋啲鋪頭幾早閂門呀
成班隨時飛機都未坐過
馬照跑舞照跳OK,港股照炒就PK:100%塘水滾塘魚格局,生水跌剩幾多%?連搭雞棚都乏力,長期徘徊二萬,望吓道指納指同期型態,就一見目了然(世界咩地區真復甦,咩地區一沉不起)
台海
證明香港仲未夠國際化
有時寫8點, 實收 7 點. 一星期開 5 日, 禮拜5 開多粒鐘.
其實係香港搵錢,搵夠就去其他地方退休係最好選擇,不過最好就慢慢係其他地方買樓睇下邊度適合自己,唔洗到時一次過移民有好多適應問題。
樓主同當年電腦大爆炸阿伯一樣
先天下之憂而憂
家陣港共對港壓制咁大力,如果佢因乜嘢事突然冇咗壓制力量,反彈起嚟咪出事囉;你諗吓台海打起上嚟,或者港共冇錢出糧,3萬重有冇咁盡心盡力,到時派解放軍落嚟又會變成點,自己諗啦
整個香港係好差
我已經少出去果隻 除咗見工
平時4:00-5:00 上環好似平時星期六今樣
以前平日係通街有送貨 有人行街 係有活力
人都唔多隻 仲要多吉鋪
街邊街市以前無吉鋪 依家開始有
仲有其他不同問題出現緊
個政府越做越多宣傳 就越心虛 越有問題
然後係話無人做野 引入勞工
其實係老闆唔想比錢請人返來做野
好多基層工 老闆要求又多
又要多經 人工又唔多 通漲係今起
無經EXP 人工仲要係10年前開個價
基層好多儲唔到錢 生活唔到
連勞工法都唔想改
其實好多都係眼見功夫野 要求中六 什至大學
我見到有人請倉 要求大學學位
其實唔應該去縱容班老細
一個學位20幾萬一個 搵個萬四五人工 仲要無前景 叫人點生活?
推左走右
藍絲永遠走得最快
愛國者多數在外國
最近既大事就係打台灣
實況係點個個有眼睇
你又說服唔到五毛同真心膠,唔少人選擇慳返啖氣好過
講嘢啱連登仔聽咪多正囉
唔會有大事,只會一日一日慢慢陰乾
講真我對住ccoty都係咁嘅睇法

無謂點醒人啦
唔會啦,大家都躺平緊,出生率全球最低
pop蛇最近viu冇出糧?做乜最尾一段串自己公司?
其實如果睇返data 其實香港前10年仲多斬人
只係嗰陣啲人唔興repost

Pre唔到
你香港係targeted多 尤其黑社會
嗰面係唔少unprovoked random attack
最近加拿大Edmonton先有人 飲緊咖啡等巴士 無啦啦比人從後用刀stab
是9但 班廢佬都係想咁姐 宜家求仁得仁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞