而家社會氣氛沉滯到好似等緊大事發生咁

1001 回覆
2976 Like 259 Dislike
記得蘇黎世星期日咩q都唔開
連登狗又唔知點講
決心緊要極你都要有返十幾萬先好走ga ching
去到外國首先要租屋有個地址先可以開始搵工

情況就好似你想搞盤生意,你幾有心,個idea 幾正,都要有返d start up capital 先可以開到張ga
我幾肯定引入外勞後再下一步係搞9本地人既綜援同公屋
黃尸遲早論可解釋一切
肯唔肯定得過8月大鎖港同封網
香港人就應該玩撚完架啦,香港就唔知啦
笑撚left
快撚啲影啦傻9 淨係識連燈出post打飛機嘅現實垃圾
呢D純粹感覺POST 都十幾頁, 連登黃尸真係幾得閒
啱,國家強大了,超美趕俄,唔使再睇前蘇聯面色
仲未慣
咁買嘢都有Amazon既
但就無得睇實物 雖然有得退
世柒老師:21年8月開始鎖左港,網絡都開始慢因為黑警攻陷左中大碧秋樓
所以我無話錢唔重要
有心走嘅自己靜靜地計劃同準備就可以
但有啲人只係自己唔敢跳出個所謂comfort zone,就開始合理化好多問題
咁咪證明“翻身論”係鳩噏
//就開始合理化好多問題//
唔知你refer 緊d 咩問題啦
但我自己覺得移民前要調整多個expectation 就係外地治安普遍會差過香港先 (如果之後去到發現好d 咪當執到)
最基本係外國住house 俾人扑窗爆格係大機會d
香港就算公屋咁鳩流流,都好少機會俾人爆閘再爆格
高學歷嘅垃圾
係呀年尾可能唔叫中國香港
係,本身我都咁諗,可能上面講得唔好,已有位俾人入
收支勉強平衡儲到啲啲錢 但眼見物價同租樣樣升
啲canned food 已經doubled價錢
人工就加得啲啲 or 甚至min wage加咗 但出面都未必加
美帝啲CPI可能對於香港人係用黎炒股 但人地係水深火熱 英國連護士都要去food bank 真係唔好怪咁多人大罷工

但有時好撚on9係 佢地有陣時”part-time”都要人返25-30個鐘 點易free到返第份?除非唔介意一星期返50+ hours
所以決心真係要好大如果無咩錢 要大到afford到不停打兩份工
今日happy Hong Kong 啟動禮

由治及興
唔係沉滯
係步向死亡
唔會有大事發生架啦
最好笑係比人爆完 popo話因為唔夠resource理唔到
好啲諗係佢至少好nice咁同你講話要close file
本身會,而家我哋講一講就一定唔會
點講都有位入
有啲人就係唔覺啲問題係問題
未必係五毛,現實都唔少咁嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞