而家社會氣氛沉滯到好似等緊大事發生咁

1001 回覆
2976 Like 259 Dislike
成日掛住將來,就冇可能活在當下
真心講,香港其實硬件上好好既
衣︰全世界都咁上下,平有平買,貴有貴買
食︰香港美食天堂係褪左色,但依然係你想食咩菜式都有,價錢由平至貴都有
住︰如果去外地例如日本有留意,人地d 區每棟樓之間可以握到手,密度唔差得過香港,不過香港主力係高樓大廈,所以可比性唔高
而租金黎講,以London (同為領先經濟體) 為例,租金約為1500-1600 GBP,對返香港好似平d,但同時人地因為稅高,所以佔收入既比重分分鐘差唔多
行︰香港交通的確係方便同相對平,天水圍出到中環都唔使一舊水

只不過軟件上越來越差,先至令外國更加吸引
CCPtoy 又當自己係局內人
點會緩慢
依家已經係一個不斷話自己係國際都會嘅中國城市
每日都可以喺中國式法治之下享受中國式人權同自由
躺平係幾好
第三次世界大戰爆發
主要係睇心。

如果你接受到極權下生活,咁就留係美麗新香港。

相反,就走啦。

有冇錢,從來都唔係問題。1948-49年走難落嚟,係咪個個都有錢?
你想姐,個世界冇興趣理你
其實最詭異係有啲2019前已經屌嘅問題,而家開始有人扭曲自己去合理化佢,仲屌返仍然想講兩句嘅人
如果人生唔會有意外 就唔會有需要買保險啦
呢個咪就係第4 點

你好有心走,但係搵唔到食,係咪去做露宿者?
2014雨傘 無解決 問題 5年2019後爆發 反修例 而家2023 雨傘 反修例 都無解決到前10年既問題。你話會唔會爆

我就話唔會 國安大法好
Cctoy又燈
因為香港已經唔係大家想要嘅香港
想去你個香港
以前有法治,自從深黃民主勇士走清光後就冇法治
多留意上面些新聞 時辰都差唔多到
無錯,錢係重要,但決心更重要
無心走嘅人永遠用錢做藉口
唔係中國保護我地,菲律賓都睇我地香港唔起
當引入外勞引得7788,你覺得最後佢唔會搞綜援同公屋比你繼續躺平咩
Cctoy係直頭幻想
第四次都黎
當初夠話鎖港封網啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞