而家社會氣氛沉滯到好似等緊大事發生咁

1001 回覆
2976 Like 259 Dislike
我咪樂觀咁笑你隻CCPtoy 囉
啲人轉晒去私竇/party room,少咗落去酒吧LKF都死咗幾間club
某程度上work life balance 係好左
日日都劈友 冧野
旅遊得返堆大陸圍餐客
引入一車車外勞取代本地 醫護都搞鳩埋
食肆執執下無哂 夜生活byebye
讀書繼續紅落去
國安法繼續坐監放監睇住法官鳩判
然後外訪除左大陸無地方好去 學埋d所謂技術

諗唔到打咩
我都係旅行打卡食好西打下牌做下港豬算 管得幾多
等樓爆再洗牌
唔同意,特首大大帶左團上東莞
我見到大家都好開心
香港充滿希望
當佢地去到加拿大 英國
發覺當地個環境仲撚差 會出唔到聲
有幾可聽到香港會日光日白市中心stab死人同開槍
仲有出面失業率係4-7%
夠食咪算
呢度大部份都係悲觀撚
自然只睇到負面野
後生躺平 唔結婚 唔生仔
中產就移民退休

香港大量引入外勞 同新移民 又有國安 點爆得起
日日都有喎,報壞就日日負撚,報好就話共產黨報喜不報憂,邊夠你地黑暴黎呀
唔止香港,我覺得全世界都係,避無可避
佢地只識日日講香港係咩國際大刀會啫
早排仲on9,有人出post話而家治安差過80-90年代香港
好在入面comment好正常係圍屌個濕鳩樓豬
悲觀唔係問題
係完全唔客觀
連登多人轉載就憑感覺話某樣嘢差
其實係
除左民主d 唔使驚国安法之外,外國都唔一定係完全好過香港
例如如果你係去London,收入同租金支出分分鐘同香港差唔多
其實依家日日斬人只係幫我哋pre-移民外國係日日槍擊同stabbing,香港亂啲都好,安定得太耐
都係中囯香港最好啦

最多屏風樓
世一官商勾結
人均面積居住最好
工時最長
周街有人柯屎柯尿
樓價又世一
個個死老豆咁
無民主無自由
養新香港人
養police state
世界最擠迫地方
濕熱世一

諗起就開心
information cocoon 嚟, 悲觀撚圍爐好似人形蜈蚣咁食返上一手嘅屎, 形成一種唇亡齒寒嘅關係.
人多又話迫又乜柒,人少又嫌冇人流,班人咁難服侍
你話香港好唔符合連登主旋律㗎
都係講返新香港大刀會啦
老實講,香港未來幾年係非常好住既地方,好多人移民導致無以前咁逼同d野無咁貴,無左一味為反而反既人好多政策可以快d出來,就好似一隻跌咗幾年股票,好難比之前差。

但係再睇長期一d,香港會慢慢同中國融合,國際地位將取決於中國國際關係,而台海風險對香港應該係最大既長尾風險。
得你feel到 要唔要睇下精神科
我同意,10年內香港仲係搵錢最好嘅選擇
外國 8 點打後靜曬.
正咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞