睇撚到叫人捐錢比非洲兒童就覺得好撚好笑

316 回覆
1448 Like 43 Dislike
香港人買旗捐錢 真係好撚偽善
以為比錢人等於做善事
授之以魚不如授之以漁

仲有班人靠呢d 錢去搵食 更仆街
真正落到非洲既錢更少

不讓座不捐血不買旗
如果佢叫人地每個月捐幾十,一百左右都ok既 我諗幾十蚊都對生活冇乜影響既
太多就不了

你嘅一百幾十,等同支持永續窮人生仔

你諗下 人地依家中出完 個仔有你地班友埋單吊命
個仔好命唔死得 大個左 又中出 又必多件出黎靠你地捐錢救命
無限loop
黑人必須
如果佢叫人地每個月捐幾十,一百左右都ok既 我諗幾十蚊都對生活冇乜影響既
太多就不了

每個月都捐 咪姐係你默認覺得佢地咁樣生無問題囉

姐係即係

死開肥絲 捉你返非洲比人輪咪解決曬生育問題囉
不過果邊d人屌唔屌狗我就唔撚知啦

如果係永久結紮基金我會考慮
以前大陸d憤青先會咁諗...
一有名人捐錢俾charity d人就會圍住屌做乜唔捐俾山區孤兒
不過樓主冇私心我撐你
其實係, 如果有慈善組織叫人捐錢俾佢地做絕育手術

咁D 錢話唔定使得更有價值
其實大部分做樓奴既香港人既生活唔見得好過非洲人 ....
仲有班慈善組織抽水抽9成住洋樓養番狗
就算有閒錢要捐都捐番香港機構啦
東華三院、保良局都叫做服務香港人先
而且捐去第三世界 中間都唔知比人抽左幾多
睇見d港豬話助養左幾多件非洲鳩就嬲

贖罪券嚟,因為幾舊水養唔起香港一戶人,所以覺得養起非洲成個家庭偉大好多
就算有閒錢要捐都捐番香港機構啦
東華三院、保良局都叫做服務香港人先
而且捐去第三世界 中間都唔知比人抽左幾多
睇見d港豬話助養左幾多件非洲鳩就嬲

捐錢畀香港慈善機構先真正on9

利申: 做過
Agree
如果快樂有得量度,非洲班兒童可能仲開心過香港人
同埋覺得D慈善團體根本冇認真想解決非洲兒童既問題, 只係想張佢地無限放大去想人延續捐款
安全套唔使錢?
Agree
如果快樂有得量度,非洲班兒童可能仲開心過香港人

呢句都講得出
太誇啦
要捐應該係有錢佬捐
咁大能力搶盡社會資源
一啲責任都冇負
咁多個世紀都發展唔到文明既垃圾人種滅絕把啦
咁多個世紀都發展唔到文明既垃圾人種滅絕把啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞