睇撚到叫人捐錢比非洲兒童就覺得好撚好笑

316 回覆
1448 Like 43 Dislike
大家認為嘅非洲

真實嘅非洲

而家好撚多歐美中俄企業去晒非洲投資開廠
都唔知捐俾班nigga做乜柒
人地目標係住半山班離地中產有錢佬
班人心態係寧贈友邦 不贈家奴
日日剝削香港人然後捐錢比窮人積陰德

收完大陸咁多錢仲捐咩 叫班慈善機構問中央拿
真正嘅非洲好似賣金屬賣到做世界首富
講野咁涼薄有咩意思
呢個世界人人都應該係平等

吱一野笑左出黎
sorly

人人平等?
叫有錢佬一人派一個單位囉

依個世界由你岀世嗰日已經唔公平啦

知唔知咩叫應該

應該由你define?
你不如諗下咩係正常

講得應該就即係未實現到,我諗唔係定義問題,係理解問題

咁你應該睇醫生

直頭嘉誠哥應該每個香港人派番幢獨立屋先o岩啦
港人工時長人工奀, 物價貴
哪有錢呀

非洲難民自己生咁多攞嚟賤
放個核彈去炸鳩死佢地就啱
果d懶好心組織 乜撚野樂施會果d
比撚曬非洲d瘦到仆街既小朋友相出黎
怪就怪佢老母啦
你話我每捐50蚊你捉一個去打靶就差唔撚多

根本影果個只係非洲嘅部落 澳洲都有唔少呢啲部落 又唔見佢叫人捐俾澳洲 解決非洲貧窮問題根本就係你唔好搞就當幫忙 歐洲人未來非洲之前 非洲好撚有錢
同果啲咩耐唔耐番支那山區做義工嘅人一樣
香港大把窮人唔會理
個社會日日比港共搞到冇淡好食都唔去關心下
反而走去做呢啲然後哂命
話自己有愛心好關心社會
諗起佢地平時對政治冷感個樣就想嘔
唔係反對做義工
我係對呢啲偽善極度反感

利申:sem break成日見啲黎自離地中產嘅港豬同學番支那做義工
資助絕育既話我捐一千又點話
日撚日賣埋啲濕鳩廣告叫我地捐錢
屌佢老母煩撚到仆街
東華保良食水咪又係深
你知唔知啲charity ceo一年幾多bouns,佢唔搵呢啲呃你捐佢點搵食
有能力幫到就幫 唔洗講咁多 每個月1百蚊 食餐飯都冇左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞