LIHKG 箍牙集中討論區 51

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
去完菲臘唔收箍牙剩係幫我排期剝智障齒
應該係~我係14副啊
啱啱箍完14副,黎緊加箍,但未知幾多
我諗我會做埋fix retainer 勤力d戴
追左幾個post, 見到都話張尤卓幾好,有無人而家都係佢?
你係要咩款阿? 我箍完有淨

想問吓師兄們有冇用過呢個箍牙用牙線棒
落咗箍一個星期 每次食完野都zip住曬
依隻唔好用
用superfloss算啦
師兄可唔可以講多少少
睇YT見啲台仔都幾推呢個
之前用過一次發覺好難攝條線入去清潔,大力小小攝入去好易整到牙肉
同埋始終覺得牙線個控制度高啲所以都係一直keep住用superfloss
想問吓邊間牙醫有噴吵美白服務?香港好似唔係好多間有咁
黃彩欣 (恆生荃灣大廈)果間
全口勁認真噴

黎永輝 深水埗 都有包噴砂 洗得乾淨 好平
哨牙係咪揾專科好啲?定其實普通牙醫都ok?
邊間
哨牙多數要落骨釘,建議搵專科
3x幾歲去箍牙 係咪預咗黑三角?
今日consult完先知有呢樣野
唔知箍完會唔會仲肉酸
依家好似又多咗樣考慮 有啲苦惱
聽人講話唔可以食咖哩
咁如果我有飲中藥嘅習慣 係咪唔適合?
今日consult完但當時有啲問題未諗到問醫生
唔該
其實佢又唔係好哨 少少囉 唔會好明顯嘅睇落 但係想改善面形 係咪都係專科?因為剝牙就講起想箍牙個醫生話我好小事其實唔使箍都得
如果係咁我覺得你反而要諗值唔值為咗嗰少少嘢用幾皮嘢去換
視乎你牙齒擠唔擠逼 因為牙齒亂 唔夠位生搞到疊住 排齊拉返開後就會形成黑三角
當然年紀都係因素之一 我有問過牙醫 咁啲牙肉會唔會生返出嚟 佢話唔會 除非你係細個就去箍 咁就有機會生返少少出嚟 但都唔會生哂
其實冇話唔可以 你唔怕橡根黃就得
同埋如果係自鎖式 個口完全冇橡筋嘅話 你食咩都唔會上色
就算有橡根中藥應該都唔會點上色
啱啱拆左箍發現有黑三角 追過之前啲post有人分享過呢隻牙膏對佢有用
想問有冇人試過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞