[Switch] 薩爾達傳說 王國之淚 [3] 可唔可以俾我訓到5月12號先醒

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
佢有講發光個陣整陰影,就係咁
冇任何提示話下午4點發光,依個當時我真係費時等,直接睇攻略睇幾點算
玩啦,我都玩左三星期左右就差唔多爆機了,而家開始打時間啱啱好
仲有Save既,好似去到買左間,神廟去到某個解唔到就無玩

諗住拎哂啲seed先再清佢
5月12係咪0000就可以入驚?
日版數位香港時間23:00
隔離咪有份野話你知
呢d模擬器唔多唔少都有bug
一陣遇game breaking bug就開心了, 一百粒鐘既save
咩叫沈浸式
每日問題等game出Day 7: 你點睇botw難度?太難太易定適中?你想totk難啲定易啲?講解謎定格鬥都得

我自己就覺botw算易,totk睇黎做更多癡線嘢只會令隻驚更易,不過易都唔係壞事尼,好玩就得
請問botw係咪要玩到好後期先有電單車坐?
至少要打完四神獸再落去嘅英傑之詩先有
識盾反=耐久值∞
合家歡任天堂,難度不嬲都係由玩家決定
為左令個個都玩得起,老任一定唔會set高難度
有關戰鬥
normal mode 難度識中, 手殘都可以享受到遊戲

master mode 最大問題係
難唔緊要, 但怪物會回血
冇左好多normal mode本身有既奇奇怪怪方法去殺怪獸
eg 磁力鐵箱, 弓射油燈引爆, 推大石碌死之類

另外 master mode 就初段同中後段難度唔平均
我唔介意全程都咁難
而家就初段太難, 之後就同normal 差不多

有關解迷
太易玩了
古代盾係擋到30下laser,其他盾就真係1下就爆
除咗laser有時delay之外,啲怪係冇改任何pattern,所以只係血高1級,加埋回血仲衰
我唔鍾意master mode,快快手爆咗4獸爆機同埋劍之試煉之算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞