菲林機問答區15 其實全部都係Kodak

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
我就咁去四寶買
講過好多次啦,嫌香港貴咪歐洲買,上年歐羅最低水三萬三唔駛就搞掂mp bp
而家唔知加價未,未加我諗37-38就搞掂啦
炒還炒
我驚佢地炒埋菲林
啲菲林已經好撚貴
歐洲store 免稅ship香港
邊度加? 歐洲唔係都係5050歐?
早買早享受

傻鳩先買blackpink
啱,喺香港見親都係bp mp
一睇就知係新手
淘寶仲平過你香港
真係 你老母個陰唇black 陰道pink
點搞,之前開咗個Austria account,填香港地址唔送
所以唔好諗,買咗先。
無錢都分期買咗先,唔好儲夠錢先買,因為計撚埋息都貴唔過佢加一次價
已入m11, mp, 遲啲先入埋ma
我唔色自己搞
平時都係俾少少舖頭賺叫佢哋嗌貨
你老母all black
想問吓有卷電影菲林曬完出嚟好多一間間直線,菲林店話我中咗xray
去旅行咁多次都無試過係咁,有無巴絲試過?
想知係相機、菲林定係曬相問題
邊間沖架,唔開名幫你唔到
CT scan同xray都唔係呢個patten架喎
菲林相有問題一定要睇返條底片先。
你去咗邊個機場? 有啲地方改咗用CT Scan,kodak 出過warning 100%出事。
咁我遲啲拎返底片試下再曬先
我去泰國,但女朋友去佢用傻瓜機無事,反而佢去新加坡轉兩次機又有呢個問題
我地都係同一間舖度曬,所以估會唔會關曬相事
不過我另一卷普通菲林係香港影,都係呢間舖曬又無呢個問題
唔洗去第二間scan,先用放大鏡睇條菲林有無嗰啲直線同紅點。啲紅點比較奇怪。

下次要求咗hand check 先,
菲林唔好load 入相機,相機比佢scan,菲林用透明zip bag 成袋比海關話要求唔過機。

Print 定呢張label ,放多筒高iso菲保平安
https://www.kodak.com/en/motion/page/transporting-storing-film
原來可以咁真心唔知
感謝
開lightroom/capture one先認到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞