陳奕迅真係好撚嘔心

350 回覆
910 Like 374 Dislike
唔洗參加比賽比人評三評四, 而係做評判評人
又有錢收, 根本就係件好輕鬆的事, 有咩問題?
連登仔究竟有咩人係唔反?

咁人地批評佢番大陸,點解唔可以簡簡單單用“錢”做理由反駁,班fans就係都要講埋香港人唔尊重佢
唔洗參加比賽比人評三評四, 而係做評判評人
又有錢收, 根本就係件好輕鬆的事, 有咩問題?
連登仔究竟有咩人係唔反?

咁人地批評佢番大陸,點解唔可以簡簡單單用“錢”做理由反駁,班fans就係都要講埋香港人唔尊重佢

咪撚柒係
鬼唔知大陸搵到錢咩
又賴香港人唔肯俾錢唔識欣賞又盛
香港人錢又唔係多,又閹尖,屌你老母啦
見到佢扮走音唱十年真係好撚柒
見到今次咁多人都屌eason,其實我好失望,因為居然無人明白eason係一個點既人
我地呢d忠實既fans成日都話eason係藝術家性格,佢經常做一d離經叛道既事出黎,原因唔係佢on9、痴線、唔正常
而係一個好似陳奕迅咁才華橫溢既人根本無必要受“正常”所束縛
所以有人用佢係大陸唱得好正常黎比較,話eason睇唔起香港人、係大陸為錢唔敢亂黎根本就係荒謬
eason骨子裡有著離經叛道既藝術家性格,而只有面對佢最親近最重視既人,佢先會毫無保留咁展現佢可貴既真性情
eason係大陸唱得咁正常,唔代表佢特別重視大陸市場,而係恰恰相反咁表示佢對大陸人既不屑,認為庸俗既大陸人無資格見到佢既真我,所以eason先用佢既“正常”黎同佢地劃清界線
反而佢係香港好似唱得好差好hea,其實咁先證明eason心底最重視既都係我地呢班一路支持佢既香港fans
所以我懇請所有理智既香港人,唔好盲目咁批評eason,而係盡量去理解佢向我地展示既藝術家性格同真我

真係好撚野 , 曲到圓

屌,覆撚左你九世
上大陸搵銀又冇問題
話對香港觀眾兩個樣
事實咪又頒獎禮個一兩次失準
係抵屌個次,係唔專業
但唱撚左十尻幾年你係要執一兩次黎講咪你自己on9囉

要執佢恰鳩香港人嘅事大撚把啦屌你老母爛化閪!望撚住個手機讀歌詞,亂鳩咁唱講so bad,嗌又話人嘈撚住曬,唔嗌又串鳩人哋跛,兇撚完記者轉頭人哋問佢十年又死撚曬狗。如果佢上到大陸都係一撚樣咁嘅面口我冇撚野好講,但最撚閉係條撚樣上到大陸就成條哈巴狗咁,即係同你條撚樣一撚樣,一對住毛澤迅就乜撚嘢都可以將佢歪曲成冇問題!咁咪就好似條哈巴狗咁囉!我屌佢老母!

屌,大把你老母臭閪咩
咪又係個一兩次頒獎禮囉
我屌你老母臭閪唱富士山下都大叫你老尾你知唔知嘈撚住全世界架?
睇演唱會乜撚野時候應該叫乜撚時候應該靜係咪仲撚要人教啊?
單春講得算婉轉俾我著我直情指撚住佢黎屌添啊
問十年唔撚答有乜出奇?
一陣答撚完唔撚啱聽又俾大陸封殺
又或者俾你呢d柒頭屌
問問題老奉要答架?傻閪
笑兩笑就叫哈巴狗
你自己就肯定係木嘴狗啦柒頭
我cap到佢對香港觀眾媒體好好笑容你係咪食撚屎啊

上到大陸啲大陸佬咪又係咁撚樣嗌,又唔撚見佢屌?仲笑鳩啲香港歌迷係跛,好似你呢啲奴才就梗係覺得冇問題啦!

唔答十年冇撚問題㗎!咁之前就唔好喺度串柒柒扮有性格啦!係啲戇鳩死忠先會覺得佢好撚有型㗎咋!

仲有我頭先係喺度講緊佢啲fans雙重標準,其他人上大陸就笑鳩人,佢上去就完全冇問題,係你條撚屌自己扮撚曬有型九唔撚八喺度護主,含完單春碌撚重要口爆瀨袋底泥,屌你老母你做人有冇尊嚴㗎?你係咪冇賓周㗎? 係咪一出世就俾人奄9咗?

咁又叫雙重標準
咁你上面條片屌柒個台灣定大陸記者,又冇撚咁屌柒香港記者
算唔撚算雙重標準啊?係香港記者面前做哈巴狗啊?
好似你D咁既柒頭寫撚埋checklist逐樣逐樣對香港做完大陸一定要做
大陸有做既香港唔可以冇做,咁係人都死啦
鐘意揀野黎講丫麻,有乜撚野難?

https://www.youtube.com/watch?v=iWnXPlgp12Q

係太原機場就屌柒大陸人

https://www.youtube.com/watch?v=mCQqJZaPUpc

係香港機場就R水吹

呢面算唔撚算你講既雙重標準啊?係咪係香港人面前就哈巴狗
大陸人面前也文也武啊?

咁撚細聲發句悔氣都算屌柒人?
唔撚怪得知佢唱到走撚曬音你班契弟都話佢好撚有感染力啦!

你老豆上大陸開演唱會有冇試過咁樣呀?
http://youtu.be/PmG_J77bbYs
見到佢扮走音唱十年真係好撚柒

一樣都係咁撚有感染力, 射到成枱都係精
成日話我地香港人對eason要求高,唔比佢上大陸,平時又要對歌迷好好禮貌唱live唔可以衰
但其實班死忠fans一日到黑幻想eason係真正藝術家,然後佢做任何野被人批評就將責任賴落佢老婆、香港歌迷、香港唱片公司同香港傳媒度,邊個都有錯唯獨係eason本人無錯
其實咁樣假設左eason係永遠都岩既聖人同完美藝術家又算唔算係對佢要求高同閹尖
屌eason演唱會hea唱嘅究竟有冇睇過佢啲演唱會
D垃圾歌手平市道差就大大聲屌香港人聽盜版
不如返大陸問下佢d客仔有冇人聽過正版先啦
平時滿口正義
見到錢咪幫班低等人含撚囉
唔好扮哂藝術家咁清高講咩版權啦

記得有年容祖兒係東張定其他tvb訪問節目話如果冇人買cd,咁香港歌手就要係酒廊歌廳唱歌好慘
喂以前肥媽李龍基係歌廳唱唔知收入幾勁,買benz放係街任警察抄牌都唔介意
搵錢ok但香港藝人特別鍾意睇唔起香港fans,近年更唔少所謂資深藝人踩到香港人一pat 屎咁
其實eason為錢番大陸有咩問題姐,但唔好講到佢係受害者無人尊重無人賞識先“迫於無奈”去大陸呢個咁有藝術氣息咁鼓勵創作既國家啦

exactly
講到香港樂迷逼害陳奕迅咁,好心班fans唔好咁核突
其他歌手去大陸搵食俾人屌到仆街
咪同達哥一撚樣
達狗話做卧底賺支那錢振興香港呀
見到佢返到大陸笑得咁撚假真係好撚憎佢
認真佢唱普通話歌麻麻 廣東歌真係不得了

利申 : 忠粉
D垃圾歌手平市道差就大大聲屌香港人聽盜版
不如返大陸問下佢d客仔有冇人聽過正版先啦
平時滿口正義
見到錢咪幫班低等人含撚囉
唔好扮哂藝術家咁清高講咩版權啦

記得有年容祖兒係東張定其他tvb訪問節目話如果冇人買cd,咁香港歌手就要係酒廊歌廳唱歌好慘
喂以前肥媽李龍基係歌廳唱唔知收入幾勁,買benz放係街任警察抄牌都唔介意
搵錢ok但香港藝人特別鍾意睇唔起香港fans,近年更唔少所謂資深藝人踩到香港人一pat 屎咁

都話建議佢問下d參賽者係咩渠道聽佢d歌
睇下一萬個有冇一個有買cd
你番工唔為錢為咩 光環撚去做義工比南亞狗屌啦

有死忠話eason番大陸真係唔係為錢,係因大陸人識欣賞佢尊重佢
認真佢唱普通話歌麻麻 廣東歌真係不得了

利申 : 忠粉

啲普通話咬字始終有廣東話音
你番工唔為錢為咩 光環撚去做義工比南亞狗屌啦

有死忠話eason番大陸真係唔係為錢,係因大陸人識欣賞佢尊重佢

😂😂
貪你香港d 乜?cd唔買,比個錢聽歌都嫌三嫌四?上大陸走一轉都幾千萬la

香港場場演唱會都爆喎,邊個唔捨得比錢佢洗?
賺人仔冇問題,但當香港fans係狗就唔需要再支持佢

唔覺得當狗 佢係香港曝光率都唔夠大陸泥。點樣知道佢對香港fans係狗
屌你老母
你番工比人屌都笑得出啦
人地番工關你撚事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞