陳奕迅真係好撚嘔心

350 回覆
910 Like 374 Dislike
有錢搵理得你
香港搵到
但大陸搵多你幾倍
邊個唔做
個電影台又多人睇
又增加知名度
再放上youtube 香港人一樣睇
所以 一個字 錢
佢對上個演唱會 成個tour都喺大陸開 澳門都有份 但就冇香港
死忠仲想撐?
唔係話佢唱歌唔正 係佢根本分別唔係好想理香港人

邊個演唱會?
eason's life tour?
eason's life tour第一站咪香港
佢對上個演唱會 成個tour都喺大陸開 澳門都有份 但就冇香港
死忠仲想撐?
唔係話佢唱歌唔正 係佢根本分別唔係好想理香港人

邊個演唱會?
eason's life tour?
eason's life tour第一站咪香港

佢講緊another Eason's life
其實係因為Eason's life鬧出左多個風波
又版稅 又話自己有情緒病人群恐懼証
先改個名
由佢娶個不知所謂老婆就知佢有問題啦
日日係咁fing錢 仲期待佢d乜
功利社會裡,笑貧不笑娼,大部分行業都係咁架啦,唔通下下打爛自己飯碗咩,上面又唔係主場,邊輪到佢亂咁黑面,我好理解。
呀gem就比大家屌到爆
eason大家就覺得冇乜野
人地周董上去做一期都穩袋8千萬
Eason 都應該賺吾少啦
你中張金多寶扣埋稅都唔知有冇
上到去聽下新歌聲
又可以同勁人夾下歌
何樂而不為

唔通留喺勁歌金曲同你分享新歌
你都好撚嘔心
番工都俾你屌
唔抵得人賺得多過你就搵地方屌柒人
又唔見你主動買多啲碟等佢係香港賺錢?
虛偽

屌柒佢嘅人,大部分人都買過佢嘅碟同聽過佢演唱會

好難講
我覺得eason對香港FANS冇乜話特別差唔差
佢鬧D鳩叫FANS我覺得好岩, 有聽開甚至現場睇過既真係會覺得好撚難頂
班女好似失左控咁, 忍唔住係咁超高音尖叫
無論佢係唱緊活著多好呢D咁沉重既歌都好

佢真係對於香港既頒獎禮係特別差
對台灣頒獎禮既重視程度真係高好多

呢類我覺得同傳媒有關, 從來唔覺得D香港傳媒係欣賞D歌手/電影人
但係台灣對音樂人既態度係爭好遠
你睇D台灣大陸訪問/節目就知, 香港D歌手同電影人俾人當係大師級咁看待
喺香港就俾人當臭四, 香港唔係剩係陳奕迅咁樣返大陸去台灣唔留喺香港
基本上所有90年代天王級/1線既都冇留喺香港發展
最多係電影叫做留到D人, 但係好多都係合拍片

頒獎禮又馬虎, 台灣金曲獎會搵EASON突登唱一PART經典廣東歌手既國語歌, 搵大師級編曲家從新編曲, 音樂性好高, 可能有人覺得一般, 但係起碼見到D人係從音樂既角度出發
頒獎又重視質素, 男女歌手唔會因為你係周杰倫張惠妹五月天就一定連續十年俾晒D大獎你
連張學友都仲做緊國語歌又真係會去金曲獎
都唔係呢幾年既事
啲歌啲碟國語既就做得好撚正 的確高質
隻米閃幫佢攞多次金曲歌王
我都幾鍾意佢呢幾年既國語歌
廣東歌呢?sorry我覺得難聽到暈 好多都好hea曲悶到暈
講live啦 我第1次睇佢live就正正係duo 樓上有啲友攞打針唱黎幫佢辯護 sorry佢把聲打完針都爛到咁我寧願你退票算 成場勁難聽
冇錯既 我現場都feel到佢落力想做好佢 但我覺得你咁既聲仲唱 不如退票好過 尊重返大家 而家感覺就係唔想煩唔想搞退票
張學友失聲都會鄭重道歉搞晒退票咁 因為人地識尊重自己 尊重觀眾
就係咁 佢既演唱會我諗我都唔會再入場睇

eason對我黎講都算又愛又恨 佢啲歌的確係心靈雞湯 但佢唔係完人 都係人之常情
佢好多歌好聽係事實 但佢hea鳩香港係事實 啲fans幫佢打飛機打到好撚核突都係事實 其實如果唔係啲fans咁嘔心 下下幫佢打晒飛機 出乜7歌都話正 佢都未必對香港咁怠慢(當然903都1樣嘔心 近10年啲廣東歌唱到咁都年年金獎痴線)相反米閃金曲歌王係值得攞既
呢條撚樣聲又爛,淨係識食老本,都有咁多人撐
上個大陸節目虛偽到 個笑容猙獰到
平時又唔見喺香港唱得咁認真
當香港啲fans係乜
以後咪撚翻落嚟

評價歌手主要視乎歌藝,况且大陸節要求做馬,所以不必認真

佢唱歌其實好撚普通
唱k質素
衰撚過周董
不過毒撚啱聽吹佢唔脹

係高登俾人捧左上神台....
呢邊又唔太神 估唔到

我唔明一個pop star點解會有咁多die hard
係高登講只會俾人圍屌
連登有冇人可以講到答案我聽
貪你香港d 乜?cd唔買,比個錢聽歌都嫌三嫌四?上大陸走一轉都幾千萬la

呢句好中

我就真係唔撚信呢度d清登連登仔個個都肯每個月俾月費聽歌
起碼大陸係肯揼錢有心搞好個節目,香港個d全部都9 hea你都唔想上去唱啦
果時送禮勤上大陸,比單春d fans 屌到仆街
單春fans 真係世界級雙重標準,自己都唔面紅既
起碼大陸係肯揼錢有心搞好個節目,香港個d全部都9 hea你都唔想上去唱啦

yes 所以gem奶大陸根本冇問題
有錢搵理得你
香港搵到
但大陸搵多你幾倍
邊個唔做
個電影台又多人睇
又增加知名度
再放上youtube 香港人一樣睇
所以 一個字 錢

揾錢緊係啱
不過佢係中國D表演又自high又扮晒認真咁
係香港連攞獎都hea, 西你面
根本仲衰過醬
折鳩墮囉,睇咗一集啲參賽者
個個都唔揀佢,要揀周董
真係好cheap, 攪到咁真係
你班港豬會唔會睇得自己太高啊,人地洗春睇你地面色咩,平時就笑支那玻璃心,以家又
樓主係咪想人地服侍你一個,正係唱歌比你聽,咪on9啦,你出得起錢咪留佢係香港囉,歌手都係人,都要揾食,幾時論到你批評,都痴撚線既

我唔識欣賞佢嘅歌藝
平時都唔會聽
講到我係fans好恨聽佢留佢咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞