陳奕迅真係好撚嘔心

350 回覆
910 Like 374 Dislike

單春有特權!單春大撚曬!

世上有幾多個死忠奶我 任我含
貪你香港d 乜?cd唔買,比個錢聽歌都嫌三嫌四?上大陸走一轉都幾千萬la

大陸人又好尊重咩
咪又係一樣
我就唔信佢大陸會賣到碟
大陸想搵隻正版碟買都冇啦
咪又係d電視台俾錢佢
佢係香港開演唱會咪又係full哂
幾時有唔俾錢?

香港開演唱會,大陸出show,咁咪fatfat囉,你剩係係香港發展會搵少幾多,唔通一個月開一次演唱會咩。仲有,eason大陸大把fans,最少無人會話佢唱歌普通先啦,又有一大班同level音樂人一齊玩,係香港佢真係無對手架

其實你返大陸賺錢冇人怪你
但唔好講到香港人唔識欣賞佢先得嫁
事實香港市場細大家都冇計

我無話香港人唔識欣賞佢,我自己本身都係eason fans,係樓主話佢唱歌普通我先引述

你估支國咁大會冇人唔鍾意佢
講到尾咪錢
香港一場演唱會唱到狗咁可能賺一百萬
上面做個爛鬼節目嘻嘻哈哈隨時幾百萬一集
咁撚好搵,仲唔講到支國人有幾高質得幾高質咩
祖國
https://youtu.be/uiFn74Lq53E

香港
https://youtu.be/gY6GtcN7cIM

原來一個歌星仔就已經可以將大部分香港人搓圓撳扁了

屌,一日最衰都係佢老婆啦
佢演唱會好認真喎(雖然有時爛聲),係上個啲頒獎典禮先hea唱啫

尤其係大陸個啲 錢又係咁多又唔洗開得多場
上個大陸節目虛偽到 個笑容猙獰到
平時又唔見喺香港唱得咁認真
當香港啲fans係乜
以後咪撚翻落嚟

評價歌手主要視乎歌藝,况且大陸節要求做馬,所以不必認真

佢唱歌其實好撚普通
唱k質素
衰撚過周董
不過毒撚啱聽吹佢唔脹

佢兩個同台吹淘汰呀姐撚比人抛十條街啦

唱k質素都講得出

周杰倫搵人仔就仲係周董,陳奕迅就好嘔心
最熱愛民主嘅香港人快啲嚟溫習下你哋嘅契老豆感染歌王嘅變臉技術

幾分鐘前就恰鳩記者,幾分鐘後聽到十年兩個字就即刻鳩縮
http://youtu.be/teXp63pC998

不過,計我話,最有性格嘅感染王一定唔係咁嘅人,只係因為佢老婆大使,eason串得起

香港人,你哋即管繼續奶佢袋底,正所謂同舟之情, 血濃於水,We need fun, 一齊食雞蛋仔
推撚到佢啲契弟回應為止
上個大陸節目虛偽到 個笑容猙獰到
平時又唔見喺香港唱得咁認真
當香港啲fans係乜
以後咪撚翻落嚟

評價歌手主要視乎歌藝,况且大陸節要求做馬,所以不必認真

佢唱歌其實好撚普通
唱k質素
衰撚過周董
不過毒撚啱聽吹佢唔脹

佢兩個同台吹淘汰呀姐撚比人抛十條街啦

唱k質素都講得出

周杰倫搵人仔就仲係周董,陳奕迅就好嘔心

周董個格不嬲都衰
唔好ON9啦?
唔洗揾錢咩?
邊度有錢揾就去邊到架啦

咪臭係!
佢唔奶共,又點有錢養佢老婆

所以佢冇錯,錯在佢老婆

唔係有佢老婆亂fing 錢
醫神一早退左休啦,仲點會有歌聽
唔好ON9啦?
唔洗揾錢咩?
邊度有錢揾就去邊到架啦

咪臭係!
佢唔奶共,又點有錢養佢老婆

所以佢冇錯,錯在佢老婆

唔係有佢老婆亂fing 錢
醫神一早退左休啦,仲點會有歌聽

周杰倫都唔憂做啦
咪又係返大陸奶鞋底
錢邊有人嫌多
香港人絕對唔可以返大陸接Job同搵錢
其實好簡單,一個字解釋晒,錢

問題係有班契弟雙重標準喎,毛澤迅就乜撚都得,其他歌手返大陸就比人屌撚到閪都反埋出嚟
次次演唱會都落力唱都叫當香港觀眾係狗
duo嗰次佢打針唱呀
不過樓主duo嗰陣小學畢業未
次次演唱會都落力唱都叫當香港觀眾係狗
duo嗰次佢打針唱呀
不過樓主duo嗰陣小學畢業未

hea唱一兩次就將以前既努力抹哂
諗深一層,劉凱威,的士陳,呢啲喺香港做極紅唔起,一返支那就爆紅,究竟係我地唔識貨定係點?

唔理唔識貨定點,就算強國人屎都食得落冇品味,咁又點,人地肯俾錢,而且總有人肯做死忠,係人都知邊個市場好做

香港呢?香港人幾時先識睇下自己有幾鳩屎有幾趕客

響討論區就女既係雞,男既係鴨,清廉道德都唔夠既,出首新歌都要過到政治檢驗,對眼又生響額頭,成日講強國人唔識欣賞人努力,拎唔到世界第一就係垃圾,繼香港話,做到宇宙最強都係垃圾,點都有得彈,點都有位入,公眾人物就係呢班受壓榨既賤民既出氣袋,平日唔敢反抗,放左工上網就日柒日響度彈三彈四

傳媒呢,好似陳奕迅咁,寫佢單春,寫佢老婆大洗,寫佢老婆吸毒,寫佢同謝安棋有路,佢家庭一定俾香港傳媒攪到冇日安寧,最仆街係香港人睇完呢d花邊新聞,冇人幫佢架,冇人屌傳媒寫負面野都唔寫下人音樂上既事架,個個跟住起哄,師奶信到十足,學生哥跟口水尾,網上就傳黎傳去似到十足,屌,你班香港人,恨佢仆街好耐啦,話懷念佢以前唔爛聲,當正佢現在死既,個個好似黃家駒咁一去不復返,香港人就至撚高興,我諗佢現在連香港都唔柒想返駛事一落機就俾人寫臭啊

問題係有班契弟雙重標準喎,毛澤迅就乜撚都得,其他歌手返大陸就比人屌撚到閪都反埋出嚟

不嬲覺得所有歌星返大陸搵錢都冇問題

唔上我是歌手唔通上爛鳩勁歌金曲
最熱愛民主嘅香港人快啲嚟溫習下你哋嘅契老豆感染歌王嘅變臉技術

幾分鐘前就恰鳩記者,幾分鐘後聽到十年兩個字就即刻鳩縮
http://youtu.be/teXp63pC998

不過,計我話,最有性格嘅感染王一定唔係咁嘅人,只係因為佢老婆大使,eason串得起

香港人,你哋即管繼續奶佢袋底,正所謂同舟之情, 血濃於水,We need fun, 一齊食雞蛋仔
推撚到佢啲契弟回應為止

全部都係單春隻哈巴狗
邊度有錢賺就去邊架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞