講低最overated嘅旅遊景點

1001 回覆
27 Like 312 Dislike
去咁多次日本,唯一一次遇到住宿無位俾佢安排住第二間就係由布院
唉,去下旅行啦人講你又講
Ok wo
米蘭好正我覺得 嘢食好食 好多靚仔靚女 治安感覺上比其他歐洲 大城市好
啲人着衫,個個都好靚 我嘅 頹廢,有客Look好明顯係格格不入
自駕遊一樣咁頭痕 首先好難泊車 就算有啲位都超窄
仲要勁多電單車/smart 喺度鼠來鼠去 我見住一條金髮妹揸共享汽車炒咗上燈柱
大路野係方便,但啲冇咁出名果啲要坐車都好麻煩

好似matera, alberobello咁,要夾坐車時間再坐埋車都冇左一兩日
想像唔到唔揸車去
Stonehenge
廉航香港來回日本幾錢?人哋搭新幹線又幾錢?稍為望下就知日本人喺日本國內旅行唔平,你話人冇錢出國
應該話佢哋有錢都冇興趣出國,哪怕去台灣嘅興趣都唔及國內旅行
政府資助旅行係想旅遊業渡過瘟疫難關,只係時機太後啫
會咩
台灣/泰國/韓國啲夜市好多local㗎喎
德國人九成九都識英文啦,但唔肯同你講
坐車遠
門票貴
幾十米外根本咩都望唔到
個景點兜左一個圈

心諗
米蘭唔係伏,但我覺得真係overrated
可能好多野睇離睇去差唔多好快會審美疲勞

自駕遊通常都係去啲小鎮/ 冇咁出名啲景點,雖然好多時都係為咗方便自己

如果個trip淨係行大城市就緊係唔租車
可能一部份啦
但我大學 德國過嚟exchange啲同學
有幾個英文好好 有一兩個真係唔識講
同佢傾偈講完都唔知佢講咗乜
聽聞東部地區係嚴重啲?
lol 我覺得釜山同濟洲好正
好多景睇
慕尼黑啤酒節
一定要重gravy
10幾時前honeymoon,温泉酒店包上山睇夜景或酒店buffet,好在揀左後者。
Monaco ok 似高級版淺水灣
日本果堆就算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞