講低最overated嘅旅遊景點

1001 回覆
27 Like 312 Dislike
中間仲要撚吓羊
法國只去Mont-Saint-Michel

駁唔到
入到去空殼黎
仲要爬樓梯勁on9
每層擺副甲擺把刀擺啲家俱都好
再放啲歴史講題
打下印仔
好似大阪城咁

姬路城係乜柒都唔擺入去
得地下入口個層有副甲咁上下
其他層數無野睇
全程變左自己行6,7樓唐樓咁上去睇風景
我記得有段youtube 係講個鬼佬攝影師帶條女去Costco photoshoot,用啲膠花膠草扮田園風,好勁。

btw 回應返你,你講既景點好靚係靠攝影技巧同我講既現場實際好多時其實都好流無衝突呀,但我覺得一個地方唔應該因爲有人可以將好普通既景影得好靚就將果個地方變成景點咁解姐,就用返你個例子,一灘水可以影到天空之鏡,然後新假期就介紹XX街有灘水可以影到天空之鏡非常夢幻,係港版波尼維亞呀!呢啲咪就係有啲overrated 囉。
合掌屋下呂都有
屌 同你去d night market 一樣姐
本地人都9成唔去,旅客先去
堅尼地道海旁
純粹希望啲人唔會年年都去睇紅葉咋
今年應該會好爆
我講嘅"唔算多人+影到相"係2018
啲人真係好痴線,同埋米蘭真係俾人吹大哂

不過咁講,意大利有好多景點真係幾特別/靚,不過唔自駕遊ge 話好多都交通唔太方便

同埋啲野食歐洲離講係幾好食
台灣最美的風景是台妹,唔同台妹啪啪啪根本唔駛去台灣。
購物天堂,美食天堂黎計係overrated
平返一半就唔overrate
遊客唔易去喎

成個名古屋
日本中部既大阪
同大阪無撚分別
真,經過咗都唔知
歐洲嚟講,比利時真係好悶又冇嘢睇
日本人都無錢出國
政府資助佢地國民內循環
松本城冬天去地板勁凍,又迫又難爬
仲要喺入面排隊等上落,活受罪
你去旅行做小小功課先得唔得
姬路城賣點係乜都未知

大阪城 名古屋果啲係近代重建
姬路城係日本現存最完整既一個天守
佢個城本身已經係一個歷史見證
遊客上山頂就唔搭巴士啦
纜車可以打卡
唔太關事
我舊年一開關就去
人唔多
但座野好細
後面條電線真係好殺風景
以為去左支那啲山寨廟
你柒到
日yen上到10算咪會少啲人去
台妹都吹大左
係街見到個啲同港女差唔多
ig個啲平行時空黎
我去過唯一覺得同香港有得揮嘅係日落時間喺empire state building 睇New York
the twelve apostles
Trenitalia 高鐵去 big4 Pisa Pompei 都好方便啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞