講低最overated嘅旅遊景點

1001 回覆
27 Like 312 Dislike
下面果句我明,上面果句就唔明
anyway,唔重要
意大利人好撚熱情啦 就算大城市羅馬佛羅倫斯d staff都勁nice 個個笑到四萬咁口 去d鄉下地方直頭試過問路俾個阿媽捉咗入屋請我食咗一餐local意大利lunch
不過d人好懶 下晝奉旨唔做野走去飲咖啡隊酒吹水
對啲標題 日本人/ 其他國家人 去點點點 做點點
但係用中文/其他文 攞做賣點好反感 ,好似收錢唱好咁
想講係落雨

英國好多都鳩
反而唔洗錢大英博物館真心值得去
上少女峯不如隔離搭纜車上Murren
有陣臭味喺個mon 度飄出嚟
shibuya sky
西方放假返大陸就啱
冇overrate
本來就係垃圾唔知做乜鳩
就腳lo 姬路點都要預返大半日
香港中環+山頂性價比其實算高
日頭四季酒店係床度望住維港起身食酒店早餐
然後落ifc睇港豬同黎生們返工
跟住去上環高街或者皇后大道中九如坊個帶食晏
食完就行上大館pmq
再過去搭幾十蚊纜車上到去有億萬美元級夜景
睇完落老蘭蘇豪yo女
然後帶條印妹賓妹上酒店房啪啪啪
然後第二日就可以check out 過澳門call g
你唔明嘅話我俾你睇下呢個post最多人踩嘅函館、稻佐山夜景係點吹奏法

世界三大夜景為日本「夜景觀光Convention Bureau」主辦的專門研究夜景對旅遊業影響的夜景峰會,在日本舉行,主辦單位根據問卷及實地調查後決定結果。第一次結果為香港、北海道函館和意大利那不勒斯3處夜景的合稱。2012年10月5日,香港、長崎及摩納哥,獲得評委選為世界新三大夜景

你舉例禪修嗰啲資料本身已經少,香港傳媒介紹仲要寫「另類」體驗,我真係睇唔出有hype過
巨石陣
意大利又意粉又pizza又risotto 餐餐加份tiramisu 返到香港肥撚咗一個碼
除左羅浮宮同凡爾賽宮外既整個巴黎
除咗shopping外完全冇特別野玩
治安又差,去過兩次唔會再去
繁體支那個朵唔係亂改
唔明以前老豆點解咁鐘意去台灣
以前中學畢業去過一次已經唔想去
個陣手機未有上網
跟書去中撚晒伏
條街同澳門一樣
成陣電單車汽油味
好撚大塵
夏天暑假又熱又多人
啲野又難食
即係好似打機,有啲game係單線性順住行、冇自由度俾你揀路線、一本道直落到尾

我明佢,因為我喺金閣寺同人失散,完全無法回頭行搵人,最終喺出口meet
係講緊何口湖附近既忍野八海
學識理性少少啦白癡仔
香港其他野唔好唔代表夜景唔靚
仲有長崎個教堂

中環聖約翰座堂靚好多
我真係明佢關於金閣寺既描述,係唔明佢呢句
可能個邊成區
清水寺 2 3x坂 靈山 祗園 諸如此類 感覺總有d野發生過

佢係想講果區好有歷史定係有d 靈異?
自由之丘仲鳩
雅典黃金十二宮
冇保養既廢墟,仲要收勁貴
日本水族館個個縣市都有
其實唔知有咩咁特別
Budapest
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞