講低最overated嘅旅遊景點

1001 回覆
27 Like 312 Dislike
同以前愉景果個無咩分別
一兩年後點解會少人?
香港7仔咪有做promote10蚊軟雪糕
同日本一樣味㗎
仲要7仔係用最貴嗰款雪糕漿
好食過日本周街賣3 400yen嗰啲
河口湖重點都係睇富士山。
忍野八海就真係伏。
倫敦未去到咁劣吓
kingcross soho tower bridge都算值得去既
一係就俾多少少食cremia
好話唔好聽去永櫃拎盒森永仲好食
Wtf is this….

講係山西煤礦附近啲臭水渠都有人信污染重到
不過有例外
唔係平時周街見到普通嗰堆味嘅話就係啲舖頭自煮研發
同埋農場牧場係會用自己料自己整
係,垃圾嚟
九州嚟講反而北九州市皿倉山嗰個唔錯
cremia香港都有得食啦
旅遊書、旅遊節目介紹=吹大咗?

旅遊節目都介紹台灣、泰國,你會唔會自己FF台灣泰國景點世一?

你唔明嘅話我俾你睇下呢個post最多人踩嘅函館、稻佐山夜景係點吹奏法

世界三大夜景為日本「夜景觀光Convention Bureau」主辦的專門研究夜景對旅遊業影響的夜景峰會,在日本舉行,主辦單位根據問卷及實地調查後決定結果。第一次結果為香港、北海道函館和意大利那不勒斯3處夜景的合稱。2012年10月5日,香港、長崎及摩納哥,獲得評委選為世界新三大夜景
係呀,但感覺gur d lor
cremia 香港都唔平
起碼三日兩夜啦
要預佢未必日日好天
雪糕漿液體嚟運過嚟都唔平
所以唔係城寨係危樓都唔應該拆城寨

夠晒亂
我自己覺得無得咁樣預
天氣既野真係睇人品
你plan 行程只可能係plan 到你最順,無得話住多日搏下咁樣

不過
如果預住溫泉旅館都真係預多日好d
始終太晏check in 太早check out
趕頭趕命仲無relax 既感覺
西班牙義大利天氣好嘢食又好,有文化有足球有景點有山有海冇得輸
幾星期前班仆街仔搵上海踢走咗香港,依家佢自稱嘅三大係摩洛哥上海長崎,心諗屌你啦
最近睇左個youtuber 去意大利,睇完之後自己都好想去
台灣真係諗唔到去嘅理由
人又多 啲基建又爛
論自然風景又唔夠人地靚同壯觀
去渡假散下心嘅都唔會去個到
論歷史文化飲食佢就無乜底蘊 有都係炒鳩人哋
論玩又無野玩 我留係香港都多野玩過佢
想睇吓啲興趣或者學術類嘅野 好似啲卡通人物 科技 體育嗰啲又無
毫無特色 完全唔值得去
所以我覺得伏見先係京都最正既地方
因為我鐘意幕末時期既歴史
但京都市政府好似對幕末歴史無咩感覺咁
叫做有條龍馬通但完全唔係個回事
反而係宇治整既紫式部平等院好令人著迷
雖然唔大但都行左3個幾鐘
曼谷啲水上市場
又熱又濕條河又臭
夜市加價好快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞