[WithU] NiziU 討論區 (11) 有 NiziU 嘅地方就係 WithU 嘅 Paradise

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
我依度網絡好唔掂,成日copy唔到條link,所以成日Post之前條link!
去咗旅行
移居別國
Produce 101 japan終於今日宣布搞女團
Niziu喺日本有對手了
食唔正時機…JYP人性優先女團模式已經植入日本人腦中…之後既都只係之後…
JO1同INI的成績望落都合格既
同埋produce 101喺TBS播
果時nizi project喺日本電視台
客源可能會唔一樣

我估最後呢個新女團都係keep住1xM views
最高峰30~40M views, 當然亦要睇音源
反而期待肥秋搞既女團 (個人比較喜日風)
肥秋女團的歌成日都大合唱
聽唔到佢地各自把聲
成村人果種模式又真係幾厭下........但肥秋係用人、同背後製作實力幾岩口味(d製作人有無走晒去韓國就唔知了)
無追過肥秋團唔知
不過我知自己唔係好適合不斷換人的模式
想從一而終去追
AKB年代作曲d歌旋律好多都好好聽..............
不過就真係....絕對商業賣可愛,人氣一有少少下滑就被另一個補上,所以企得前面既都有絕對觀眾緣,講商業"娛樂性"話題性、就真係十足,但都係早七八年前既潮流,依家都變了
日系 青春 熱血 可愛 年輕
啲歌係好聽 但係一到大合唱就麻麻地
自己去唱K都奇奇怪怪
聽live又奇奇怪怪
因為一班人唱點都唔會難聽得去邊
聽果時無驚喜 好似睇CD咁
果然跟韓國嗰邊延遲發放物料。
韓國應該又全世界停娛樂活動一星期
自殺果單?
未肯定係咪自殺,有傳聞又話過勞隱疾猝死。
女團訓練排舞都會就住就住知係女仔,女仔攰頂唔順會表達出黎.........(當然有例外)
韓男團訓練同編舞普遍都係下下都要夠猛夠勁有POWER,加上成績唔好更加要頂硬上無得話唔好
攰死都唔奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞