[WithU] NiziU 討論區 (11) 有 NiziU 嘅地方就係 WithU 嘅 Paradise

1001 回覆
6 Like 6 Dislike

前日live好靚
希望JYP識用多啲門面
呢個暴走族應援勢力越黎越壯大了!

https://twitter.com/rinchan_1004/status/1675861381273497600/photo/1
岩岩開始我係最唔鐘意nina,到依家都唔可以講係鐘意,只係接受左係一份子唔會討厭佢
依家反而對rima有種抗拒感?個性古怪凝住佢總係似果d星二代懷才不遇好難貼地?
Rima呢一年一定有受老豆偷食單野影響到
家庭唔完整 只有媽媽做依靠
仲要佢老豆由始至終都無教過rima rap
但新聞一直都係話rima係rapper二代
全靠老豆教得好等等
其實rima都好慘
咁同其他隊友比較家庭完整性背景係可憐少少既 ,唔知係咪咁非工作外所以特別離群毒宅,未見過佢去隊友屋企玩既新聞
應該係
所以佢的MBTI都係內向型
啲音源出曬啦 limited version 小分隊個啲係咪要買碟先有
好夏天既衣著。
期待已久
全部新歌都係同一個人寫
講錯 除咗Look at me
好似係限定b先有
新歌初感覺之下的個人排名

1.「LOOK AT ME」
完成度高、少重覆、Smooth
有起承轉合、有夏日feel
Image Video同編舞都好好睇
一個字:好聽!

2. 「RAINDROPS」
抒情歌聽落好舒服
長度長番少少應該會排第一
聽落真係有下雨天失落感覺

3. 「PRISM」
有Kpop feel,Girl Crush
MV走型格風應該幾受韓國歡迎
編曲幾多變化,節奏感強

4. 「COCONUT」
講完成度一定呢首最高
所以JYP先放佢做主打

5. 「LOVE & LIKE」
好激昂,有Party/Show/馬戲團feel
聽演唱會Live應該會幾正
中間Rima 段Rap好驚艷
唯觸Chorus歌詞有點重覆

6. 「ALL RIGHT」
完成度不太高
歌詞太多all right同絶対
同boom boom boom有點類似
演唱會配合勁音響會幾High
PRISM段
「Gonna dance heart to heart
Just like a tint on my lips
Color it 全てが my art」
係Maya唱 好正
RAINDROPS 90%係化妝廣告歌
LOVE & LIKE令我諗起以前迪士尼d卡通(唔知有無關?)
的確似
Remark唔知係AI整個fake定真
似係偷拍,好快有埋片了!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞