有無b2b sales入黎圍下爐吹下兩咀?

340 回覆
2 Like 0 Dislike
成日覺得做sales好唔實在,
就算搵到錢都好,
硬係唔知幾時冇得做,
好景又唔關自己事,
唔好景即係自己唔掂

所以通常做幾年就走

一樣有人做到老都係sales
成日覺得做sales好唔實在,
就算搵到錢都好,
硬係唔知幾時冇得做,
好景又唔關自己事,
唔好景即係自己唔掂

所以通常做幾年就走

一樣有人做到老都係sales

做幾年就走係轉工定轉行
有無信用卡界 sales

B2b

b2b既卡sales

小弟才疏學淺
都想知好唔好搵

22-25k base + bonus

B2b

b2b既卡sales

小弟才疏學淺
都想知好唔好搵

AE?

B2b

b2b既卡sales

小弟才疏學淺
都想知好唔好搵

點入行
有無人做醫療用品

here
你地sell 客 除左cold call list
有沒特別渠道去搵目標
成日行街sell 野 會唔會份底洗晒去車費度
都傾唔成一單生意
大部份巴打係咪都係返1-5?

長短周

x2

Sales真係無野做 好心cut撚左佢啦

其實間中會有報價同proposal要趕,但大部分都係冇野做
有沒特別渠道去搵目標
都傾唔成一單生意

唔會撞上門,點都係call左先,但唔一定係cold call,好多時都係呢間公司果個師傅比料咁
車費唔太多,一個月用幾百
有沒特別渠道去搵目標
都傾唔成一單生意

唔會撞上門,點都係call左先,但唔一定係cold call,好多時都係呢間公司果個師傅比料咁

車費冇得claim?
大部份巴打係咪都係返1-5?

長短周

x2

Sales真係無野做 好心cut撚左佢啦

其實間中會有報價同proposal要趕,但大部分都係冇野做

係咪自由出街?

B2b

b2b既卡sales

小弟才疏學淺
都想知好唔好搵

點入行

一般搵工網 btw少public通常都thru internal
呢個主要manage corporate acc唔知係咪你諗果個
有沒特別渠道去搵目標
都傾唔成一單生意

車費冇得claim?

我個份有交通津貼
做到隻狗咁先得個20k,好辛苦好想轉工
下 乜有公司咁仆街要sales自己um交通費
勿留sales想轉行
勿留sales想轉行

想轉行too
先係到開po 睇下有無機會

邊行?
下 乜有公司咁仆街要sales自己um交通費

得5舊水交通費
雖然話就話傾得成就搵得多
未做過呢行
見到招聘都最少一年經驗
如果真係好彩入到去做
每個月蝕車費都沒咩野
係最怕佢沒舊客follow
又唔知點搵新客

初入職其實有沒人跟進自己個進度或者幫手提點之類?

B2b 最易sell 既產品係邊類?

想了解多d 先決定入唔入行
做文職做到個人好懶
又未做過b2c 直接想做b2b 又沒經驗
未做過呢行
見到招聘都最少一年經驗
如果真係好彩入到去做
每個月蝕車費都沒咩野
又唔知點搵新客

做文職做到個人好懶

B2b 比你搵到易sell既,應該會更加懶喎

邊行?

電池

邊行?

電池

點狗法?要ot定點
未做過呢行
見到招聘都最少一年經驗
如果真係好彩入到去做
每個月蝕車費都沒咩野
又唔知點搵新客

做文職做到個人好懶

正常新入行冇人脈多數唔會俾key account你跟。你乜都唔識,最緊要同老細師兄打好關係,投其所好,佢地慢慢自然會有d lead介紹下俾你,慢慢就做大個pool。咁新入行都要勤力d打cold call,有時cold call唔係只係為搵客,係做俾老細睇你有心做而行。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞