有無b2b sales入黎圍下爐吹下兩咀?

340 回覆
2 Like 0 Dislike
如果一個junior 一開始100%搵新客 點睇
Commission又好低

老底幾多#???
唔比舊客可能係驚你跟甩掛

我明 但太難做
個幾月都無客
應該quit得?

過黎我度
at least 15000
老細仲愁緊冇人用

巴打仲請人嗎 想過檔
如果一個junior 一開始100%搵新客 點睇
Commission又好低

老底幾多#???
唔比舊客可能係驚你跟甩掛

我明 但太難做
個幾月都無客
應該quit得?

過黎我度
at least 15000
老細仲愁緊冇人用

巴打仲請人嗎 想過檔

有興趣加一
成功脫苦海,做返文職

巴打意思係唔再做sales而做文職?

係呀,做左兩年b2b sales,而家跳返去文職

文職唔係搵得少d咩?
做sales太辛苦/唔穩定?

我估係唔穩定, 同埋呢段時間難搵客.

咁又唔係…做親都係大啲嘅FMCG公司,不愁冇客,但係workload大得誇張,覺得自己underpaid,一係呀頭又on99頂唔順

講緊turnover 600-800k per month 人工package都係得個21,22k per month。

而家轉左去文職人工都係差唔多,但冇咁chur,雖然我自己覺得好似sales啱我多啲
岩岩轉做sales,運真係好緊要,有時努力唔一定成正比
有冇人有做過Konica
新仔入去做 見識到咩叫皇親國戚
D撚屌唔洗做月月坐收7 80k

有無人做廣告印刷sales
新入行好驚call唔到客
老細幾好人,唔想令佢失望
可唔可以指點迷津

係咪人地以前儲落D單咋?
可唔可以指點迷津

有, 有咩可以幫到你~
可唔可以指點迷津

有, 有咩可以幫到你~

想問下點樣接觸到想接觸嘅人/部門
D media agency 基本上都有固定公司幫佢地印野
點樣可以R到生意,係咪無人脈就死緊
似乎都係每行sales都會遇到類似問題
可唔可以指點迷津

有, 有咩可以幫到你~

想問下點樣接觸到想接觸嘅人/部門
D media agency 基本上都有固定公司幫佢地印野
點樣可以R到生意,係咪無人脈就死緊
似乎都係每行sales都會遇到類似問題

我唔知你既廣告印刷定義. 你係好似BANNER SHOP 呢類? 還是邊類
首先COLD CALL 前可以簡單理解一下公司會要啲咩野.
可能簡單既, 公司係有運輸隊既 = 有車隊就要有車貼既需要

同埋老細好人, 你可以直接問佢, 你點搵客GA??
topup fg 想做b2b sales 有無巴打介紹
Lm
如果廚房佬轉做food b2b sales會唔會有優勢?
但我文書唔係好掂
有無巴絲做緊amex既b2b sales?係咪真係筍工?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞