有無b2b sales入黎圍下爐吹下兩咀?

340 回覆
2 Like 0 Dislike
其實都想知道而行係咪冇乜前途,做左年幾兩年大部分時間都係搵左個lead返黎 再尻吹下去飲兩杯野就收工 日日尻fingfing 但見d engine presale 就忙到仆街 自己就好似冇乜嘢學到咁

你果行有得撈,你又有料,又有network咪有得撈
去見客次次都有野會學到
想請教下冇degree做唔做得?
b2c想轉b2b,冇渠道

做得
利申地盤轉去b2b

做得
利申地盤轉去b2b

咁極端
巴打做邊范?

好多都冇degree啦,自己send cv試下

好多都冇degree啦,自己send cv試下

冇回音
除左jobsDB 仲有邊度可以搵?
有冇邊d b2b係做大陸佬生意
每日應酬d大陸佬陪佢地飲酒溝女
有冇邊d b2b係做大陸佬生意
每日應酬d大陸佬陪佢地飲酒溝女

飲到肝癌
如果一個junior 一開始100%搵新客 點睇
Commission又好低

轉工

否則睇下上司肯唔肯幫你

做得
利申地盤轉去b2b

咁極端
巴打做邊范?

上面講左,科記
白紙想入b2b 可以試下科記
長期都請sales 我果間成年先請左兩個sales 我係其中一個

轉工

否則睇下上司肯唔肯幫你

咁快叫人轉工
一入就比堆account你跟
你都未跟得掂
當學下野先啦

轉工

否則睇下上司肯唔肯幫你

咁快叫人轉工
一入就比堆account你跟
你都未跟得掂
當學下野先啦

一開始冇客跟點學野
做緊賣電器b2b, mainly係做account跟客多, 得少量佣, 想問出面公司係點計法?
出面抽佣個比例大約係幾多 做緊得唔夠1%
個個都做B2B
唔通個個都想做B2B咩
做緊賣電器b2b, mainly係做account跟客多, 得少量佣, 想問出面公司係點計法?

點少法先
有無數字參考下
出面抽佣個比例大約係幾多 做緊得唔夠1%

睇產品
反而想知其他科記個commission plans係點

做得
利申地盤轉去b2b

咁極端
巴打做邊范?

上面講左,科記
長期都請sales 我果間成年先請左兩個sales 我係其中一個

多謝巴打,但硬係覺得科記會式微,點睇?

做得
利申地盤轉去b2b

咁極端
巴打做邊范?

上面講左,科記

多謝巴打,但硬係覺得科記會式微,點睇?

依個真 無咩年輕人入行
但行行都唔會爆數爆到退休果日架啦

點少法先
有無數字參考下

按project計,營業額既1%到
做代理真係唔洗點樣去R客
做緊b2b潔具 有冇行家

點少法先
有無數字參考下

按project計,營業額既1%到

睇底薪、牌子大唔大、有幾多enquiry
做代理真係唔洗點樣去R客

你話?睇你賣咩咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞