有無b2b sales入黎圍下爐吹下兩咀?

340 回覆
2 Like 0 Dislike
點解好似全部都係巴打, 無絲打做緊?

利申: 做化妝品護膚品

我係絲打喎
你地sell 客 除左cold call list
有沒特別渠道去搵目標
成日行街sell 野 會唔會份底洗晒去車費度
都傾唔成一單生意

唔會撞上門,點都係call左先,但唔一定係cold call,好多時都係呢間公司果個師傅比料咁
車費唔太多,一個月用幾百

車費冇得claim?

我公司係一個月比個allowance我唔使claim,下下claim幾蚊咁煩
大部份巴打係咪都係返1-5?

長短周

x2

Sales真係無野做 好心cut撚左佢啦

其實間中會有報價同proposal要趕,但大部分都係冇野做

係咪自由出街?

算係,要匯報的
雖然話就話傾得成就搵得多
未做過呢行
見到招聘都最少一年經驗
如果真係好彩入到去做
每個月蝕車費都沒咩野
係最怕佢沒舊客follow
又唔知點搵新客

初入職其實有沒人跟進自己個進度或者幫手提點之類?

B2b 最易sell 既產品係邊類?

想了解多d 先決定入唔入行
做文職做到個人好懶
又未做過b2c 直接想做b2b 又沒經驗

Media類算易
其實有無pt b2b sales?

保險agent算唔算
如果一個junior 一開始100%搵新客 點睇
Commission又好低

老底幾多#???
唔比舊客可能係驚你跟甩掛

我明 但太難做
個幾月都無客
應該quit得?

我同你一樣. 搵到啲客APPROACH. 但仲未有反應.
如果黎緊嗰個客都無反應. 我應該可以QUIT得.
唉....
以前我做ATL(傳統紙媒)既AGENT.
而家轉左去BTL既AGENT.

做落去事倍功半.
好需要正能量.
之前做文職, 岩岩轉左一個月SALES
賣消耗品 唔識搵新客呀屌

點入行好
間間都話要經驗
我得中7學歷 文職經驗多 未sell 過野

SALES難聽啲講, 阿豬阿狗都請.

你見工係SELL自己
你同朋友講呢隻GAME好玩, 係SELL GAME
你同屋企人講必理痛效果好好, 係SELL 藥.

當然呢啲. 係同熟人講啦. 但COLD CALL既話. 價錢 / 服務 取勝
文職轉sales 既巴絲,做緊咩sales
文職轉sales 既巴絲,做緊咩sales

MARKETING 既, DESIGN BOOTH, EVENT, 廣告, 印刷品.
成功脫苦海,做返文職
如果話aws既 partner 既
Ecloudvalley
Datapipe
Rack space
做邊間sales會前景比較好?邊間對sales 好D
成功脫苦海,做返文職

巴打意思係唔再做sales而做文職?

同問

同問

有,自己做freelancers

同問

賣咩既 可唔可以分享下

同問

賣咩既 可唔可以分享下

其實都係我舊同事, 佢係DESIGNER, 咁有同啲機構有合作咁囉.
成功脫苦海,做返文職

係呀,做左兩年b2b sales,而家跳返去文職
成功脫苦海,做返文職

文職唔係搵得少d咩?
做sales太辛苦/唔穩定?
成功脫苦海,做返文職

文職唔係搵得少d咩?
做sales太辛苦/唔穩定?

我估係唔穩定, 同埋呢段時間難搵客.
其實想問如果我想入行
但完全冇related exp
我點知間公司係好定唔好
其實想問如果我想入行
我點知間公司係好定唔好

無經驗既, 首先要諗左佢請唔請你先.

好定唔好係後話.
其實想問如果我想入行
我點知間公司係好定唔好

好定唔好係後話.

好煩惱
係jobsdb揀黎揀去都好似唔知啱唔啱自己咁
其實想問如果我想入行
我點知間公司係好定唔好

好定唔好係後話.

好煩惱

你幾多歲? 後生既, 乜都試下
其實想問如果我想入行
我點知間公司係好定唔好

好定唔好係後話.

好煩惱

你幾多歲? 後生既, 乜都試下

做左自己嗰行5年幾
想轉行做sales
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞