一人幾個交友app識人嘅經歷 (3)

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
日日傾啦,間唔中flirt下佢但佢唔受,約佢出黎都要隔幾個禮拜先出,經歷左半年到就自己收皮
所以係有見過面?但成個chat持續左半年?
齋Chat要睇chat幾耐囉,少少時間ok。但如果長傾密傾但又唔約…個感覺就會變到好似online soldier咁
我之前係TG交友嘅channel識到個人,佢都係話想搵另一半,我都係。
咁我咪去搵佢傾下偈囉,到今朝,我都仲有send messages 俾佢,而且唔係hea覆
可惜而家睇到佢del chat,唔甘心,去搵返佢問佢,點知佢話搵到啦

我真係唔係好知道點樣可以去同人傾偈得嚟,係向住想係一齊嘅呢個方向進發呢?

我之前有聽人講,如果你或者佢一開始係想做朋友嘅,你哋會變成情侶嘅可能性可以話好低。難道識人係咁難嘅事?
大家雖然係認真搵另一半
但唔係識到就包生仔架嘛
個個玩app都唔會淨係識得一個人
睇開啲啦
但我真係好想知,大家玩呢啲嘅時候,係有咩trigger 到你哋覺得想同佢拍拖,而唔係friend zone左佢呢?
冇可能我係咁問你,我啱唔啱做你女/男朋友㗎嘛,你都會想走啦
咁你適合男多啲
即係你地見都未見過真人?
一齊得都係有feel
但如果連真人相處都未試過既話大家都只係網友咋
好難trigger到有feel架喎
我好似同佢講左一個星期到㗎咋,在我而言,未到會出嚟見面嘅程度
但有啲唔奮氣囉,好似覺得自己放左手咁,所以其他人可以有機可乘咁
睇開D, 一日未見面, 個關係未成型
texting幾天花龍鳳都無用,反而要留一手FOR 見面之後再昇華
呢個係返part time識既,追左佢半年就放棄左,而家仲有keep contact

上網識人既話,都有試過兩個成功出pool既經歷
根據之前經歷,都係chat到好岩傾就會約出黎,我諗過程大概幾個禮拜到啦,會唔會有進一步發展,就要睇見面嗰下既相處。

可能以前年輕時間多,會願意花好多時間識女仔,同女仔chat。而家反而覺得用咁多心力同一個唔識既人去溝通,仲要一齊左都有機會磨合失敗要分手,倒不如拎時間增值自己好過。
你極其量都係損失一個星期既時間姐,唔洗咁介懷。
同埋chat一個禮拜未見面都好正常姐。

識網友最失落既就係對方突然消失,而且好多時都係對方搵到另一半。

建議你都係約左對方見面先投入感情,唔好將對方既存在睇得好重。你重視人地唔代表人地都係咁諗
冇罵過交又夾不嬲先最易散
好正常既事 可能你遲啲都會咁
我反而遇過啲男仔話現實嘅戀愛太殘酷,於是想上網同人「網戀」傾下、心靈慰藉
戀愛有幾殘酷
網戀真係好毒

我係想搵一個人分享日常大小事,但唔一定要filrt既。
都想談戀愛但覺得自身條件太差都係唔好搞到人
我覺得分享日常事唔係問題,但長期咁分享但又唔見就…幾無謂…或者咁講,會令我想keep住傾嘅話都係啲覺得有feel想見嘅人,如果冇feel想見嘅話,個chat可能傾傾下 let’s say 分享日常事1個月已經keep唔到

同埋你千期唔好flirt,flirt左嘅話段關係就會變到複雜。你見呢度啲post都唔少人未見面就已經太上心,就算對方冇見過你,flirt flirt下都可能慢慢會當真,但明明你呢刻not ready for 拍拖,甚至根本唔想見面,就唔好flirt啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞