都市傳說:TVB 版田中太郎 傳聞

396 回覆
83 Like 7 Dislike
好多回憶出曬黎,之後啲動畫好多要顧及商品,但故事都無咁好睇
升中學之後就不斷down返d動畫落來
因為小學讀下午校無得睇
其實有好多就上網搵唔到都想搵碟黎睇,可惜依加搵碟都難
海盜媽寶 冇seed喇掛

我以前有save低,不過冇字幕版刪左
海盜媽寶 冇seed喇掛

我以前有save低,不過冇字幕版刪左

上面巴打講講下好似有啲印象同埋睇左漫畫(得兩卷 ),唔鬼明點解特然又變返男,同埋都唔覺好睇
超齡細公主
仲有套係咩天鵝變公主
我記得呢兩套係接住做
細個無聊冇野睇結果兩套睇哂

彩夢芭蕾
呢套個故好黑

細個唔知套野做緊乜,剩係記得女主角叫鴨兒同成日好sad咁跳芭蕾舞,而家先知原來個故事咁黑
搭單問,
呢套有冇巴打搵到套清啲?
搵到嘅都勁低清,一係就蝗語

鋼鐵神兵仲精彩過星矢,
冇人理

呢套細個睇唔明,但覺得隻馬好有型
有冇知有一tvb 套機械人既卡通片
一開始個主角誤入左個遺跡
個腦比遺跡入面有舊鐵插左下
之後就用到部機械人
部機械人個頭有少少法老王果d金字塔頭
個機有d紅色同主色係鐵藍色
每集都要打另一部機械人
好似主角係01號機要打唔同02-0x號機
輸左個主人都要死
好想睇返 以前覺得好灰暗
有知叫咩名同有無seed

TVB叫做鐵甲人,或者新機械巨神

Giant Robo?不過你睇個集應該係新版黎,舊版係mix左水滸傳原素同好多中國野。新版個世界觀係好撚黑,主角都唔再係細路
筋肉人二世先難搵 第一季

呢套野好似得有線播過

當年J左好多次變身個度,同婚紗小天使神風怪盜貞德一樣咁正
離一離題,有無人知當年coco有連載既摺紙戰士有無得睇番

有兩輯你講邊輯?有顏色分等級個個定以Lv分個個
Btw 唔明點解摺紙戰士既動畫係另一回事,只係用返同樣角色

顏色分等級,故事一開始係有個人用狼摺紙

依個係第一輯,漫畫人個app有呀

Thanks巴打!

動畫俾左韓國做,徹底摧毀晒d設定,睇左一集就冇睇
順帶一提當年係快樂龍連載,唔係coco

動畫俾左韓國做,徹底摧毀晒d設定,睇左一集就冇睇
順帶一提當年係快樂龍連載,唔係coco

動畫都唔係顏色分等級,頂佢,邊可能紅/橙色打藍色打十世都打唔死,仲要係三打一,隻紫色唔比人秒都算啦,除左最後金色同銀色之外,全部顏色一樣咁廢
好掛住丁滿與彭彭
好掛住丁滿與彭彭

菇嘜阿他他
有無巴打記得六門天外
世界觀好撚正

有!!!!每個屬性一件寶物
有無封神演義嘅同好

四不像

好似就黎remake
好掛住丁滿與彭彭

細時個個星期六都睇到燥
好想快d大結局

搵搵下search 到依個 ,雖然無咩特別,但我覺得幾好笑(唔係套野好笑),我仲記得出招句對白 紅色八爪魚丸超人 紅薑絲激光發射

童年回憶
個時記得小學係課室開電視黎睇

神風怪盜貞德真係好撚好j

Btw你個套係?
好熟口面

神風怪盜貞德真係好撚好j

Btw你個套係?
好熟口面

係咪掟粒釘之後叫將軍!個個呀? 女個個仲好似有進化過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞