都市傳說:TVB 版田中太郎 傳聞

396 回覆
83 Like 7 Dislike
我記得以前好似係亞視播過一套動畫應該係講機械人同人類,有一個係人型藍白色,另外有兩隻獸型會變型,其中一隻係有兩個頭既機械飛龍
有無人有印象?

咪大鋼彈,上面有巴打貼左出黎呀
我記得以前好似係亞視播過一套動畫應該係講機械人同人類,有一個係人型藍白色,另外有兩隻獸型會變型,其中一隻係有兩個頭既機械飛龍
有無人有印象?

我記得個畫風唔係咁小朋友
藍白色果隻機械人有啲紅蓮騎士既感覺
唔知有冇人記得有一套係TVB播既動話
係講個個男主角咩都好渣既,但有個粉紅色頭髮既天使唔知點解落左凡間去幫佢,之後仲一齊埋...
仲有男主角有個眼下面有粒默既金毛男配角成日支持佢

個陣細個睇完之後成夢到個女主角

又唔知叫咩名,請問有冇人記得....
搭單問埋
有無巴打記得以前有線兒童台有播過套月光超人
卡通黎,個主角係細路仔同埋架電單車識講野
喱套又係搵極都搵唔到

我有睇
係講個個男主角咩都好渣既,但有個粉紅色頭髮既天使唔知點解落左凡間去幫佢,之後仲一齊埋...

天使愛美紗?
搭單問埋
有無巴打記得以前有線兒童台有播過套月光超人
卡通黎,個主角係細路仔同埋架電單車識講野
喱套又係搵極都搵唔到

我有睇

有炸勁細隻既精靈咁既野有d特別能力幫佢
有無人有印象?

我記得個畫風唔係咁小朋友
藍白色果隻機械人有啲紅蓮騎士既感覺

有無detail d,會唔會合體/變身?故事大概講咩
仲有套唔知咩名,大概係講有隕石定唔知咩令一間博物館既恐龍化石有生命,仲識變形好似機械人咁,平時就係博物館扮返化石,有三個細路同佢地一齊(好似係)

同埋有一套講有對父子係恐龍時代又係因為隕石定唔知咩被好似封印咁,之後N年後有科學家發現佢地,將佢地解封,但個老豆都仲係一舊石咁,俾佢個仔當槌用,之後唔記得咩事要到唔同時空搵d精靈咁既野,d精靈會進化既,同埋好似個博士既孫都跟住佢一男一女(好似係)

好想搵返,但又唔記得叫咩,同埋真係搵唔到黎睇

未有巴打幫到我
仲有一套tvb播既

男主角(斗蓬男 係用槍既角色
把槍好撚勁 d子彈可以注入生命入去增加力量(好似係
最後打最終boss
男主犧牲自己 將自己生命注入粒子彈到,比女主黎開槍殺boss

疾風境界
筋肉人二世先難搵 第一季
筋肉人二世先難搵 第一季

我真係有搵到無字幕版,但第二第三季真係完全無
有冇人記得快樂龍有套漫畫叫鐵道王者?
我估呢個係譯名
搵極都搵唔返

故事背景係國家圍繞住鐵路
而鐵路王者表面上係守護國家點知原來實際上係奸既
有架紅色火車比國家通緝但其實係樂既對抗政府

搵過好多次都搵唔到

係咪《グランドライナー》? 台灣出過單作本,譯名《鐵道英豪》

天使愛美紗?

想搵儲金大冒險漫畫版多d
仲有套叫神風怪盜貞德
又係好好睇

呢套土豆有tvb粵語版
三年前追晒成套
我得漫畫重要唔齊
講起卡通記得果陣好鐘意睇六門天外
每集去唔同屬性既世界同伯爵爭寶物

仲有一套係封神演義
https://youtu.be/vXSJdicd3vk

Youtube 有一集
有套野估計90年代尾2000年頭左右係無線中午12點左右做過
印象只記得係類似召喚妖怪既卡通
風格有d似妖怪手錶
估計集數唔多/係ova形式,幾個星期就無做
以前垃圾電視收唔好,斷斷續續咁睇乜都唔清楚
想搵返到主角們要用晶石去覺醒/解鎖武器嘅動畫 應該係tvb既 搵咗四年幾 陰訊全無
主角要著裝甲打怪,懶係3d咁同T&B設計好似,但係套甲會侵蝕心靈。班隊友好似死哂,最終主角同佢好基友決一死戰,基友套甲係紅色四腳人馬
有無人睇過炫風少年,我記得當年係亞視播,我睇過半集,講咩搵信物男主可以用信物既力量,用到有d似超撒,但網上連資料都搵到
搭單問有無超時空少年既廣東話版睇
想睇番扭計小霸王
渡邊狗軍團
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞