有無近視600度以上巴打

492 回覆
693 Like 15 Dislike
但佢真係好誇張,一日滴好撚多次
人工淚液有分有防腐劑,冇防腐劑. 有防腐劑一日最多可以滴6次, 冇防腐劑滴密d無所謂
一隻眼200度,一隻900,有冇得救
邊隻牌子有 邊隻冇
咁慘我有陣時戴con會滴得好密
有蓋果d通常都有,你買有得搣開果d就冇防腐劑
你應該點都唔夠佢密,佢係一日滴十幾次
獨立包裝冇防腐劑,適然/淚然果d都有。
一枝有蓋用一個月果d就有防腐劑

Btw想講下記得N年前有條on9拎樂敦眼藥水去浸博士倫color con浸到甩色之後投訴到上報,然後要全線回收,博士倫真係多得條on9唔少
巴打,點解我依家配親眼鏡都戴唔好,正常咁戴眼鏡就對焦唔好,要拉遠少少副眼鏡先清,到底要點較副眼鏡先岩?
如果你覺得拉遠先清,咁咪較個鼻托離遠塊面少少咪得囉咁就遠咗
想請教下我個症狀

即係咁,平時望到強光我地咪會眼花嘅?即係合埋都有個影咁,我依家就係就算嚮室內冇望強光都會突然出現依種眼花,通常上晝十一點零出現,下晝都會,但夜晚好小

問過眼科醫生,佢話冇野,年紀大睇咗兩個鐘 Mon 對眼攰啫,但我好懷疑…

利:兩隻眼都 700~800 度近視,有老花,載緊漸進鏡

Thx
me too
係要離3cm左右
有機會係配得太深度數,你知唔知副眼鏡配左幾多度?
如果你係望完光嘅野,再望普通野,然後覺得有個光圈,要吽一陣先消失,咁正常。如果你無啦啦睇野黑左一達或者眼花咁,我建議你比幾舊水落藥水放曈照下眼底。
(始終係你對眼,幾舊水絕對值得)

另外,純個人經驗,唔知關唔關事。我都係好深度數,我之前有段時間睇戲,睇到咁上下標眼水眼花刺刺地痛,之後睇眼科發現我視網膜穿窿,講真我平時完全冇feel,之後做咗激光,我只可以話依家暫時冇再發現呢個問題。
佢亂鳩黎,乜都滴,唔舒服岀街求其買
拉開成3cm,先清?!
agger!另外有冇戴con?
「隻眼已經滴到壞哂」
我印象中,係電腦到望,已經見到一達達,VA記得好似得返0.6(或更低)
Thx,我係每日差唔多時間突然眼花,只係望住 Mon 覆 email,個 Mon 又冇 set 太光或太暗

每次睇眼科都有滴藥水放大瞳孔,再左照右照,醫生又話冇事

但每日做做下野突然眼花等幾分鐘先回復都幾困擾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞