有無近視600度以上巴打

492 回覆
693 Like 15 Dislike
冇外傷,係對電腦太多,依家勁後悔,眼珠打圈轉時,焦點附近會有閃光,定住睇野d野會閃同震,同埋睇野一條線變兩條
視網膜脫落既情況
早睡早起唔捱夜

梁國雄?
有無眼藥水推介?
仲有幾個月就出世 預左佢有近視所以想預先了解多啲
拒絕電子奶嘴
請問絲打係眼咩位置穿隆?
唔好依賴電子奶嘴!呢個真心重要‼️
小心四大長老,最鐘意不停俾佢地睇電視
除非天生問題,通常小朋友都係遠視起。正常3,4歲都有健康院會follow,真係見佢有向近視方向發展時,就問下醫生意見。有醫生會主張用atropine,不過都小心劑量越用越重。有醫生會射個波去眼鏡鋪寫到明配suggest用myosmart。如果你問用乜方案去控制近視,我會話冇標準答案。

Atropine:唔係個個會肯用藥水,都叫化學野,都有小朋友會好驚滴藥水,同埋劑量問題,所以會有家長唔想用。
Optho K:驚個小朋友捽眼,又要清潔驚唔乾淨
Myosmart: 相對安全,不過都有家長嫌技術太新
mysight: 雖然soft lenses,不過都唔係個個家長敢比小朋友戴,又話怕捽眼之類。

同埋,都會有醫生建議「雙修」
望多d遠野已經係最好護眼方法
好呀,我試試!
我都驚呀,所以都係得個諗字 不過戴眼鏡真係好唔方便
到底滴得多眼藥水/人工淚液係好定唔好?
成日聽人講滴得多唔好 眼乾會忍一忍 頂唔順先滴
而家又聽到人講要滴 唔好由得佢太乾
滴太多一定唔好,我識個女仔fd,滴太多,之後黎我到時(舊公司),先知已經岀事
3000度都黎
同post有個眼鏡佬鳩噏反而無人屌, 走嚟屌你
你幾多度?
我細個應該假性近視,冇散瞳,搞到直接戴眼鏡,而家都算深近視
點出事法
印象中得返6成視力,不過都2年前了,佢好後生,20左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞