《NieR:Automata Ver1.1a》(2) 本條記錄包含放棄觀測的分歧之中

1001 回覆
36 Like 3 Dislike
一定係動畫風格好賣啲
廠商嘅取向已經說明咗

舊年計起日本遊戲風格只係出過1隻
動畫風格應該差唔多有10隻2B
原來有10隻咁多,nier真係好好賺
橫尾而家大把資源啦,幾時先出到nier 2
唔係9S,係佢嘅prototype lab 9號放個後門

係開啟寄葉計劃一開始就設定咗過一段時間就會打開個後門俾機械生命入侵,後門應該好早就打開咗,所以N2已經係入面,玩夠先毀滅地堡
多謝補充
單機game賺唔到錢
電話game又摺埋
我諗最多只係會出吓小說之類
睇返動畫12集9S睇data都有原型9號
同埋N2已經係入面同9S傾計
《尼爾 自動人形》銷售量突破800萬套
https://www.4gamers.com.tw/news/detail/62954/nier-automata-shipments-and-digital-sales-top-eight-million
點會啊,佢肯出一定賣爆,連隻尼爾 人工生命 重製版都過百萬銷量。
問題係橫尾 話就話自己為金錢服務
但本質其實係藝術家嚟,唔知佢幾時先寫到個故出嚟。
寫唔掂分分鐘唔出
但唔明點解司令官好似好驚訝有病毒入侵曬d機體同地堡咁?
明明一直執行同叫2b殺9s應該知要團滅
原計劃無團滅 係一直LOOP
團滅係9號後加
automata咪nier 2
因為司令官真係唔知再深一層嘅計劃,佢淨係知道人類已經滅亡,寄葉部隊係為咗散佈人類依然存在嘅大話
佢唔知寄葉依個中間人最後會被毁滅

動畫op已經出現咗lab 9號,之後應該會講寄葉計劃係點定立
800萬係累計銷量嚟
SE連FF都炒咗
應該唔會推Nier續作住

而且賣得都係因為2B
但佢嘅故事都好難寫落去
zero同kaine都好好J的
有10H都可以賣得好
好似人中7咁直接將Re[in]carnation單機化都夠
我要9s
可惜Kaine係扶他
睇吓之後會點plan啦
至少動畫版反應唔錯
呢個IP一定有得做

但睇週邊2B的確係最賣得
A2都冇出咁多
其他角色自然就更少
咩累唔累計銷量,800百萬咪800萬

同埋一早講咗請緊人整新作,分分鐘今年就公佈
竈門9S
幾時有Dod全重製或者Remaster上Steam
佢D手機劇情ok但隻驚悶到爆
都唔知幾時先整到下集
我係想講舊game而家仲有人買係好
但唔可能再靠遊戲本身賺到大錢

同埋我係估佢未出住啫
SE社上兩個月財報都唔太理想
應該會影響推新計劃嘅步伐

製作人又懶神秘
話新project可能係,亦可能唔係nier
吊人胃口
屌你 咪捉字蝨
你明知我想講Nier Automatic 2
補充資料嗰年表,Nier Automatic故事完咗嘅11945年到12543年
中間有咁多大事件,實可以大把野講
所以下隻game係出Nier Automatic 2都好合理。
當然唔排除 橫尾會出其他game...
不過佢出咩都一樣照買,橫尾風格+ 岡部音樂 真係只此一家。
其實人係做唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞