《NieR:Automata Ver1.1a》(2) 本條記錄包含放棄觀測的分歧之中

748 回覆
31 Like 3 Dislike
皮幾野唔係問題 又真係好靚 但問題係咁大隻無位擺
睇左4集都覺得好睇,建議睇/玩埋隻game
用左兩個月時間,終於打完人工生命D結果

差光速戰士同E結果,睇下可唔可以復播前白金埋佢
其實我玩完哂都睇唔明E結局係做乜野
見到個po先醒起套野未完
可以俾玩家重生回味D結局
都未完
其實成個Nier系列都係介乎爛尾之間徘徊
整game本體唔夠budget 例如孖女情節全程用小說形式交代 整動畫就出唔哂要停播⋯⋯
孖妹要用第三身講長故事,唔明用呢種形式有咩問題,根本就唔關budget事

動畫停播係動畫製作組嘅問題,其實第一集播之前,已經有傳聞知道間因為肺炎影響畫唔切

btw 呢啲唔係叫爛尾吧?
視覺小說不嬲都係nier特色嚟喎
咁都爛尾?
應間佢話即係代表其他都爛尾
講起就嬲, Nier replicant 入面Kaine 身世九成都係文字,睇到我眼模
最後9s嗰段=爛尾
又期待又怕爛尾
睇黎Emil 車車冇機會出場
「有聲小說」
成個人工生命得3周目Emil 同6號果段有少少聲

最燥都係神話森林,又多字又唔太關主線事
A1執撚左佢啦
其實啲字就算是旦搵個配音員讀出來都好過自己鳩禁
逐個字計嘅話剩係神話森林果part已經over budget

仲未計Kane 同Emil 果兩個有聲小說
要靠小說,好似紅書同主角書係圖書見面果陣
nier唔算爛尾,係好多野要係廣播劇同小說先睇得番,好似replicant f 結局之後其實只係一齊生活左幾年

《尼爾交響音樂會12024 數據終結》

將由英文版2B與9S配音演員朗讀橫尾太郎新朗讀劇

後日談的後日談
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞