《NieR:Automata Ver1.1a》(2) 本條記錄包含放棄觀測的分歧之中

748 回覆
31 Like 3 Dislike
[鋤Dee] 葵扇dee花打唔贏梅花dee 花?
https://lih.kg/3349949

弱智仔躝啦
佢真係好可憐
次次入嚟都畀人恥笑,唔明仲嚟做乜鳩
其實真係唔難
喫格黎講冇咁多咩周目
A結局之後B路線只係時間軸一樣
但換左角色玩法有D方別
部份任何仲會分頭行事又會多左好多資訊
B路線之後所謂既三周目已經係AB線既後面
唔係重覆內容黎,所謂既CD結局只係最終戰選擇用邊個角度
而且印象中打完C可以直接打埋D唔洗跑多次
而最重要既E結局都只係跑完C+D之後玩多個小遊戲就可以睇片
然後Y結局比較特別就係打一個支線就到
但唔打都唔係問題因為個支線要玩過上一集人工生命先會有感受
冇玩過既就純粹係做一陣跑腿打個boss就ok
正常遊玩都係幾十個鐘玩得哂
什麼仲快過普遍其他大作
不過我都覺得佢呢個做法唔係咁好
話就話係特色但真係唔係人人接受到
大部份人見到製作人名單已經覺得係end左
就算加多行字同你講係多周目仲換埋主角
都未必個個想玩多一周
呢個好似係成個系列(包埋以前唔係叫nier既野)既傳統黎
不過現代人比以前既人更加冇耐性
你班毒撚,現實我一拳一件
笑撚到仆街
原來鋤DEE個ON9 PO都係佢開
係咪鋤DEE規矩都靠估
你鍾意啦你點話點好啦
自貼啦
出嚟隻揪
咁認真打咁多字回個傻仔 唯有回下你
其實automata已經有對你講嘅嘢有改善 見上面清一色話replicant個遊玩惡哽你就明
within系列嘅鋪排傳統 再加埋支線任務內容對世界觀嘅整合做得好左 automata overall黎講已經做得好好
只係速食文化嘅時代黎講 咁樣故意重覆可能唔算太討好
(而replicant唯一一樣個人覺得比automata好嘅係主線故事嘅胃痛程度
以為有愛/有興趣既人先會走入黎
無啦啦都可以有笑話睇
懷疑佢完全冇接觸過
佢估中晒劇情請尊重
咁耐都冇更新
應該真係俾我估中
套嘢執柒咗
你中意啦
建議你睇吓精神科
隻game玩落就唔想佢咁快完,d支線又會令你有追玩嘅衝動,想知佢地嘅結果,雖然多數都胃痛
聽住d音樂釣魚都係一種樂趣
刷晶片例外
Block柒咗上面條傻9吧啦
條友淨係鍾意周圍留埋啲on9野
全清支線啦,故事值得睇
幾時有新
依兩個禮拜完全冇消息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞