《NieR:Automata Ver1.1a》(2) 本條記錄包含放棄觀測的分歧之中

748 回覆
31 Like 3 Dislike
玩咗一半停咗
睇嚟要快啲追返
之前見過Apita仲有
好似6月中止營運
4月尾就中止喇
3月第一季blu-ray發售

我估最快要4月
睇過YouTube 片,隻玩法唔啱玩
劇情ok?
劇情係ok
但係真係好鍾意依個系列先玩啦
同埋最好睇過automata本短篇故事集

我未玩到但係有個係短篇故事先出現過嘅角色出咗場
算係明確咁同automata連繫埋
咁遲d搵下YouTube 有冇劇情片睇
雖然都預係今年出第二季
不過依家真係confirm咗

https://x.com/nier_a_anime/status/1755501971656565051?s=46&t=ni45cWB_CzJQ86v5noh5SA

期待

Btw 隻buzzmod 2B已到貨
我個隻都到咗
不過未有時間玩
諗住放假開嚟玩
終於有時間開晒兩隻

左Buzzmod右SHF
SHF纖瘦啲,但係膚色倉白咗

Pod顏色SHF嘅銀好好多
表情SHF都豐富啲

SHF 可動性無容置疑係優秀嘅
裙做咗分件, 少少咁減低對可動嘅影響

Buzzmod一開始覺得淨係裙用布料好奇怪,但係實物睇都ok
手可動差少少,仲要明明2B無辦法自立都唔跟支架
但係配多咗屈腳parts,反而可以做到跪地/英雄落地
同埋多一把純白約定

兩款嘅純白契約刀身都係銀色
我個人唔太鍾意, 白色好好多, 不過動畫好似係冇遊戲咁白

總結嚟講兩隻都要?
動畫係銀色

老實講覺得兩方不相伯仲,各自有自己嘅優點同缺點

始終buzzmod冇特別好,shf亦都唔可以話係差過佢
但shf平一半嘅時候,比較起上黎某程度上都可以話係一個勝出位
我都認為兩隻各有各好

刀身顏色真係只係我自己固執位覺得叫純白契約/約定應該要係白色
其實銀色都好睇
動畫版Figure 跟返足動畫係啱

見啱啱嘅wonder fes壽屋同max factory 都話出2B
max factory 應該可以期待下
2B一定全都要啦
Buzzmod造工靚少少(刀水口冇咁明顯)
SHF就抵玩
始終價錢差一級
都好難橫向比較

原來Figure又有兩隻
要訂喇
造功我覺得shf好啲
buzzmod個朵本身都臭臭哋
2B出粘土娃

之前好似有巴打想追返隻粘土人
真係揾唔到可以考慮入手呢隻
你老母個閪仲臭
留名1
7年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞