《NieR:Automata Ver1.1a》(2) 本條記錄包含放棄觀測的分歧之中

748 回覆
31 Like 3 Dislike
睇晒,感想係遊戲改編真係好難,想知純動畫黨感想 同埋期待佢下半部點表達個結局
第九集

【報告】
幹渉していていないにも関わらず、
アダム及びイヴのニ個體の
到達狀況は不定となっている。

【報告】
就算沒有進行干涉,
亞當與夏娃兩個體的狀況
也變得無法確定。

【報告】
分岐の原因となる要素については
現在12週目に調査依頼済み。

【報告】
對於產生分歧的原因,
已經下達了第十二次巡迴調查委託。

第十集

【報告】
人類は常に
外部に問題の原因を
求めていた事が判っている。

【報告】
了解到人類經常通過外部渠道,
尋求問題的解答。

【報告】
機械生命體群體內に
宗教に似た現象が発生したのは、
そうした人類記録の模倣だろう。

【報告】
在機械生物群體內,
之所以會發生類似宗教的現象,
多半也是模仿了有著相同舉止的人類記錄。

【報告】
本分岐週辺に於ける変異狀況が、
記録と異なり始めている。

【報告】
由於發生在本條分歧周圍的異常,
記錄開始發生變化。

【報告】
引き続き経過観測を行うこと。

【報告】
接下來,將繼續進行觀測。

【報告】
先の機械生命體とアンドロイドによる戦闘中に、
前任者の消息が途絶えた。

【報告】
在先前機械生物與人造人的戰鬥中,
前任記錄者失去下落。

【報告】
B群への変異の可能性も含め、
慎重に調査する事。

【報告】
由於存在變異為B群的可能性,
調查將謹慎進行。

第二季預告

根據記錄,暗示出現了特異點交替的可能性。
不知這是否能成為與機械生物戰爭的突破口。
一次過出哂咁多集
終於
大家喺邊睇?

池袋遲d有event
好靚

商品圖流出
遠睇以為係大左肚

s2個預告都跟足end b
不過胃已經開始痛
當年玩3周個開頭
改完亞當終於生性記得個細佬
原本日日淨係想自殺 細佬心很累
咁啱9月中會去東京,趕得切
羨慕
https://www.youtube.com/watch?v=ci3gO75B3Yc
工廠冇用哩首有d失望
唔通因為鈴木達央關係要改細佬死搞到9-12改劇情

第6集

【報告】
由於本條記錄包含在放棄觀測的分歧之中,
​​【報告】
重新交匯之後,根據口頭陳述的內容進行了記錄。

第9集

【報告】
就算沒有進行干涉,亞當與夏娃兩個體的狀況也變得無法確定。
【報告】
對於產生分歧的原因,
已經下達了第十二次巡迴調查委託。

第11集

【報告】
由於發生在本條分歧周圍的異常,
記錄開始發生變化。
【報告】
接下來,將繼續進行觀測。

第12集

【報告】
在先前機械生物與人造人的戰鬥中,前任記錄者失去下落。

【報告】
由於存在變異B群的可能性,調查將謹慎進行。

第二季預告

根據記錄,暗示出現了特異點交替的可能性。
不知這是否能成為與機械生物戰爭的突破口。

呢5段暫時黎講比較重要,應該係可兒嘅記錄報告
第6集動畫嘅路線係被放棄觀察嘅分期線
去到第12集,前一part做記錄嘅可兒,應該比b群殺咗

不過呢條線都唔知係咪重要嘢
可能都係靠下季啲報告交代就算
其實動畫本身就係講緊game嘅分歧線
安尼莫寧同莉莉條線咪入係有出入

我覺得喺製作上,佢哋係想借助呢樣嘢去寫新走向
令到原作玩家都會有驚喜
我硬係覺得9-12拖咁耐一定唔止肺炎事
套嘢似係唔完全跟game劇情
鈴木達央單野咁耐
真係關佢事嘅一早轉咗人啦

呢套嘢未播之前就已經知道有做唔起問題
頭段嘅全部都係啱啱趕好就播出

同埋冇得講9至12係拖「咁耐」
當時放棄咗播放,唔代表之後整完就即刻可以再攞出嚟播,點都要排過個期
所以實際上,人地可能只係一早整好等播出街
最尾幾集張力好夠,諗住跟game發展,但又有驚喜

btw 有冇研究過多集個 [英文字]串埋一齊有咩含意
屌佢第12集the weight of the world 一響起啲回憶即刻返晒嚟
I feel like I'm losing hope
紅色衫哥兩個細佬女係咩嚟?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞