台灣綠島旅遊&水肺潛水疑難解答

492 回覆
86 Like 5 Dislike
當然唔得
係啊 特別係紅日 應該三四個月就滿曬
咁而家想安排六月中後去船潛係咪都好吻水?
巴打可唔可以留個tg傾?黎緊5月想去 搵緊民宿同潛水店
而家約端午節既話應該無啦 其他時間可以問一問
不過要睇你多唔多人
潛水係咩樽果隻
@ProDiverOscar
如果有電單車牌就最好啦,冇都唔緊要,識踩單車都應該揸到電瓶車,不過如果畀狗追,電瓶車最大擋都好危

n年前1條友揸電瓶車上山畀狗追😥嚇死,上到山落地諗住影相,啲狗追到上黎,嚇到即刻開車走人
山上有兩隻會追人既狗 其實佢地追下唔會咬
但今年都搞到幾個人炒車
好惡搞因為其實佢地好乖 可以摸
舊年新增既潛點

但工程船直接撞爛左一堆珊瑚礁
然後罰3萬台屌佢老母
早機land高雄同日趕唔趕得切入島?定應該台東stay 1晚?
岩岩早幾日去完綠島考ow 番黎。係山度都有比狗追
電前車速度又唔夠快。就黎比佢地追到之際,突然有隻狗跑上黎吠番果嗰幾隻狗、唔比嗰幾隻癲狗再追我地、咁先走得甩🥲

Btw, 綠島水好靚、島又好舒服。
一切順利嘅話、應該趕得切.

我果日8點機、catch 到11點火車去台東.1點半唔洗就到台東火車站. 所以如果果日有3點後既船就會入得切島.
隻狗咁好
想問個邊天氣係咪同香港差唔多

依個係民宿俾我嘅班次 睇klook都唔知有3點船
我岩岩去果幾日撞正都多雲、零散嘅毛毛雨。
所以天氣唔太熱唔太曬。背心短褲加件風褸剛好。
好天無雲既話應該都幾曬下.
講到一舊舊Tim. 我指3點後既班次。🤣
3點半果班應該冇問題. (如果你2點前到到台東火車站. 之後直接打的去富岡會趕得切)
Thanks for sharing! 火車飛係咪要買定先?
就算唔咬,畀佢地吠2聲都嚇死
正義之伙伴,好叻呀果隻狗狗👍🏿
爽過香港好多,不過天氣話變就變
我當年1個人過去過生日,諗住生日正日睇日出,生日前一日上船前同落船都陽光普照,曬到癲,當晚開始多雲,連星星都睇唔到;
第二日生日朝早5點半起身同個民宿識嘅鬼妹仔去睇日出,太陽就睇唔到,仲淋雨淋濕晒架電瓶車,落住雨去浮潛,啲海水有啲濁,雖然仲睇到啲魚,但應該係個海本身乾淨,當日落足成日雨,我就係民宿坐足成日😑
第三日諗住臨走前再揸下電瓶車環下島,開下下落狗屎咁,成個身濕晒,又行雷又閃電,唯有返民宿坐,到下晝上船又開始陽光普照
都唔知話天氣不似預期,定係連個天都唔鍾意我⋯⋯😥
唔洗買定. 去到車站先買都得~~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞