台灣綠島旅遊&水肺潛水疑難解答

492 回覆
86 Like 5 Dislike
應該大部分鋪頭夜潛都要有a先得
如果同一時間有其他人想潛就會併
一對一貴好多
Oh 即係你網站個2-4人價錢唔一定係自己friend, 可以其他人夾埋一齊我都可以平?
係啊 同時間有其他人就盡量會安排一齊潛
大家都平啲
除非程度差得好遠咁先會分開
打算6月頭飛高雄再去綠島
駛唔駛預訂火車飛 船飛
定係現場買都唔驚無位?
如果想坐心水時間都要預訂旺季會滿船同滿火車
我覺得好睇天氣 天氣好隨手影都好靚
O仔嚟潛 有冇咩潛點比較推介
有冇見過hammerhead 啊oscar
巴打係咪最近黎浪況有啲差
石朗大香菇啊十字架 教堂獨立礁
其實都好多
有 近兩年大家都睇唔到我係2021 見到一群
Book左下星期去上ow, 但係天氣好似會轉差
好驚會停船
目前睇預報還好 應該唔會太差
綠島海灣 / 庫達帶Fun Dive好唔好

另外想問吓船飛係咪Klook/KKday買就得
兩間都算大鋪有好教練有差教練

船遊網啲時間準啲 我唔肯定kkday 而家準唔準
我第一年黎玩買左但船班改左無通知
奉勸船飛跟返民宿/直接船公司買,價錢唔會爭好遠。Klook/ Kkday 屬於中介角色,尤其 klook 係要求你搵佢哋客服再由客服轉達俾船公司,有起事要改期好煩又要等半日先覆,而佢哋 cs 跟得好差。

上年台東地震令台鐵停駛好難入台東,我同朋友想改後壁湖來回,klook客服夠膽直接改我哋一個後壁湖來回,另一個話無位要台東上船。最後直接打去船公司問即刻改到兩張後壁湖來回。原來klook嘅無位只係嗰日回程晏船滿咗,而早船係有位,但同佢chat + email 玩咗兩日都唔肯叫你轉早船,仲要船公司話無收過我哋個更動申請。
綠島蘭嶼既船都係私營 佢地冬天真係想唔開就唔開
船班唔固定 服務又差
所以klook 果啲都好難搞 仲要隔多個中介
建議都係直接上 船遊網 睇
台灣綠島+潛水諗起mihk 旅行vlog
香港私家車牌可唔可以租到機車?
電單車牌可唔可以租到私家車?
啲潛店係咪都有各自個合作嘅船家?
問咗一間 佢話啲船Full晒
而家唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞