召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (109)

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
講咩 衰邊度
四山街 過車果陣無望盲點
我試過衰無望左鏡.....
記得打燈即望盲點望鏡 做足呢三樣嘢先好郁隻手
想請問下大家依家學車加租車咩價位到想參考下大家
350 2500
想請教下大家 開車前要望左右鏡, 但洗唔洗望埋左右盲點, 依加個師傅話唔洗, 望埋起步太慢 但依加個師傅又話要

同埋轉右灣 要望右盲點,但洗唔洗望埋左盲點
想請教下,如果行行見有死車,如果見到車入面無人,係咪過車可以貼車過?車入面有人先要預一個車門位?
一定要一個車門位
如果唔係會太接近物件
唔係......任何情況都要一個車門
上堂前幾耐整學牌好?
早幾日都得
我學前一日整
@ooooowth
巴打同求,幫老婆問
3月14考掃桿埔 棍Van
一Take Pass左
呀Sir考之前講到明我無機會合格到 目標係拎乙部 點知丙部都拎埋

中途死左一次火
全程基本上二波 揾唔到時機入三波
樂活道上斜 燈位前停車 開車果下仲擔心架車溜後
上完斜 平路一轉二波落斜 見到有架巴士明明想轉右 但係停低左 我就搶左佢位 轉右入南華會條路
南華會條路 夾硬逼自己二轉三波
尾段南華會條路左邊有死車 想打燈借右線 點知有架學牌車 停左係度 我同佢互相停左係度20秒 我見佢完全無反應 就一波慢駛 慢慢過佢
跟住轉右入試場 停車 拉手掣 空波 熄鎖 入一波
講左句 唔該呀Sir 跟住阿Sir 好cool就落左車 完全無反應
我諗住會肥佬 一直跟住呀Sir
見到個職員 比左張成績表我 我仲問佢 我係咪眼花 我係咪合格左 跟住佢話係
我就大叫 多謝呀Sir 跟住跑咗出去
考4點 3:30到
考之前補左堂 果日唔算太多死車
今朝考天光道終於合格
之前肥過一次天光道係半山一號門口有架BENZ衝出嚟
一次係四山街落斜過完死車掛住睇前面上緊個架車無望返左鏡入返線

今次又返天光道仲要考返亞皆老街
準時開車無晒校巴係門口,右邊有架VAN仔遮一遮,最後慢慢出見到無晒車一下右轉,跟住山谷位無車一落去轉紅慢慢停
綠燈一轉左跟手入二波點知前面巴士站有巴士埋左去咁就收慢碌過去,等到佢開跟住到燈位慢停
再開左入巴富街過左個右轉位右線整路 (今朝先有,昨日學都無) ,本來有架的士想右線CUT我,我望鏡佢最後可能見我考車最後佢跟我尾算 (感謝,朝早師傅行時有架TESLUN照插過嚟.....)
跟住石鼓街無車左轉入常盛都無死車,一路返到天光道左轉,個考官都無提我入返試場,我仲諗緊駛唔駛問句....

最後入試場又係無對頭車,直入返手掣空波熄匙R波

完..... 脫離無間地獄...
恭喜晒。你考既時候無晒所有危險
真係好彩,落車個下都驚緊,無理由咁順的
仲同師父講有D唔係好妥
牌已袋,理得佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞