召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (109)

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
好多Dc9會同你玩野
考牌學車係學望鏡擰頭 其他野你渣出街係冇撚用 因為比你更痴線既人都有
駁撞車呃錢?
咁又唔係搏 不過會蝦鳩p牌仔唔識唔夠膽cut線
十堂即係十節?
十節好少啫
廿節
係搞唔掂碌棍定其他嘢?
成日二上三定仲頂住,轉彎又成日好大動作,鬆極力子又鬆得唔靚,又成日比師傅叫比油,明明已經慢慢比緊,一比佢鬧又成個人慌哂唔記得哂啲動作,過死車望盲點動作又慢
琴日第二日去何文田,之前一直係九龍灣練
仲有明明知要推拉手,但仲係成日渣實個呔變左交叉手
練左,吊極力子泊位果啲問題反而唔大
可以上網搞 十個工作日內寄返屋企
就咁睇似真係操作出問題喎
呢啲技巧操多十堂先會熟練到
睇你急唔急住有車牌
定仲有時間金錢用堂數解決呢個問題
冇乜揸車天份嘅 碌棍真係要學廿堂先有機會熟
如果真係冇時間唔想嘥錢嘅話
建議改考自van 可能信心多啲

之前爬文都見過唔少ching 考棍肥 轉自pass 咗
Btw 拎考試報告對本人
完全沒有任何風險`
拎考試報告有重大風險影響其後重考過程及成績
請各考生自行承擔所有後果及風險。
黎緊應該仲有四五堂先再考好無信心
學車學到無哂自信心
初初我都係咁,畀師傅鬧到好謝,後尾轉心態,當畀錢玩車,唔畀壓力自己,又上網睇下其他人教學,了解自己不足既地方,好多時自己某樣野做得唔好未必關你事,而係唔係你個師傅既教法唔啱你,但當你睇左其他教學後,再嘗試用番係你既駕駛中,你會突然發覺之前解決路到既野都變得易左,然後就慢慢有番自信心
多謝巴打師傅成日話感覺感覺,但我自己慣左有個標準答案
你上網睇下其他都師傅講解,甚至睇下外國既片,好多時每個人都有自己條尺,你睇啱就會突然明晒

好似我之前轉彎睇位都係好差,腳又係控制唔好。搵左幾個唔同人既片後,學車果陣再用番,發覺又得左,之後行得幾次,慢慢就會有自己既方法出黎。

好似你鬆極力子,可能係你對鞋太厚感覺唔好,甚至係你個座位前後唔啱位都有可能影響到。

轉彎基本上你架車慢就可以慢轉,好多片都有教用左膝做軸線仲延出去,跟住條軸線轉彎就會轉得靚。

畀油好睇你行乜,上斜畀大力d都無問題,反正都係一二波上斜,畀盡油都唔會快,只係想架車有力上之嘛

仲有呢,放膽去揸,你旁邊有人幫你執生啦,佢有負責幫你修正架車,所以你可以享受有人帶住你揸車咁玩車
好多的士狗明顯搏你唔望盲點就cut搏撞。
試唔小,所以真係cut 線扭軚唔好扭咁急。
多謝巴打咁有心打咁大段野,我呢排都試緊上網睇其他師父既片,死跟一個師父真係唔夠全面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞