召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (109)

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
車頭入個方法可以講多d?
窄位入唔入到?
頭入偷位抽返出去入後波
有冇人一齊傾下香港邊d位容易行錯路

上星期出紅隧去銅記,俾google map陰鳩左
應該B路口轉先上到D橋入銅記
佢點我行A路口

仲有一個係尖咀去土瓜灣要最右cut到最左
一個係經連翔路出尖東
要係A果段唔知邊個位提早入左線 先唔使係E個位橫cut幾條線
果度仲特別多車
理論上就平均嘅
趕收工嘅話啲官就會3號線,因為最好考而且短
考官係幾點食lunch?
我1145考
呢個我唔知 但應該分批食掛其實都係睇心情 你係咪都要練㗎啦

我上次係下晝最尾嗰幾個考
可惜自己衰on9
考成點
唔介意大陸app 的話,用高德啦。
佢有繁體都會考慮下
殘體真係唔想用...
初頭都有d 唔慣,用落真係幾好用。 d 指示夠清楚
其實係
不過我想學下認住d路 唔好咁依賴個app
所以想問下仲有冇邊d易錯既路要留意
咁係因為唔係考試唔限扭幾多手
你唔熟路就邊到都易錯 真係驚就開街境望咗先
唔熟路就真係睇一次先,平日揸唔同地方都認下路
1 take pass 咗覺得個考官都鬆手 同埋鯉魚門道條路線相對易啲 係中間燈位死咗次火同巴士總站附近有個推車阿婆無啦啦亂過馬路衝咗出嚟
用高德啦 好爽皮
咩app都好去到港島銅鑼灣你唔睇定收硬皮 一落橋堅拿道東個分叉路畀埋個高德你都夠你玩。唔講港島,深水埗青山道上大埔道信高德過埋最後一組燈先靠左絕對中伏

BTW, 個電話mount 咁高唔會阻視線咩
唔阻呀😂😂都係聽聲
唔想用高德同Google
一律建議waze
想Waze IU做好少少
其實佢有教行邊條線但高德清楚啲

利申:熟路用Waze唔熟路用高德
過多一兩日考跑馬地自私,好撚緊張
唔知驚啲咩,但就係好驚會肥
問下師傅知唔知 (我估係1230-1245左右?)
我上次考1215,師傅話佢地快食LUNCH,九成九都係行四山街,夠短
比佢估中
食lunch 前手車要爽手d,當然都要安全,唔好阻呀sir 食飯
上運輸處報筆試可唔可以walk in?見網上預約最快有期都半個月後
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞