[高達扭蛋/盒蛋討論區 16] MSE / FW# / G FRAME / MJG / NX / SDFC etc

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
初入g frame坑
各位巴打會唔會噴消光
我只係個因為懶唔想砌,貪方便買黎扭既人
但噴既效果冇記錯上網睇都唔錯的
睇返日本嗰邊個Twitter,今次呢Set Real type好似好受歡迎

不過我今次會Skip,因為全部都出過,只係轉咗色同埋FA化

但再下一批唔知點解咁耐都仲未公佈晒全部4隻
只公佈咗Master;老虎;同埋FA化嘅MKII
仲差一隻未公佈
信和2樓有24
無上開玩具台 原來MSE都有post
k澤真係垃撚圾 d選機屌佢老母
希望有生之年見到over.on同密沙羅水妖出到玩具
我冇追之前彈數所以會買埋格魯古古,出呢啲少見色/少見既機其實比平時嗰堆仲好
Master我凝住佢又會出多隻明鏡版
最起碼會滲線+水貼+消光
上次做埋舊化, 今次諗住整埋無縫
G FRAME造型同刻線都好靚仔 同埋size擺枱面一流
G FRAME大約11cm高, RG/HG睇機體, nu呢D特大既有成18cm, 都爭一半有多
邊度見到? 我淨係睇開玩具人
MSE 24 係咪K澤良心發現
啲料好咗 啲骹位又岩岩好fit身
部脈衝入得過
你上twitter search Gフレーム

我唔會睇任何華文網頁同短片
大貨出左?
未 今日行過信和見到有就買咗
日水?係咪貴好多
240 都係40蚊隻
咁正
想欣賞
正wor
擺枱面望住都幾開心
得閒就拎上手扭下
佢最衰係本身個地台柒到飛天 又唔穩陣一定要買過個
地台邊到買
同問!
我見TB都有得賣類似嘅地台
但佢有兩個3mm窿可以插到G-Frame嗰條支架咩?
呢d都係淘×做鬼架啦無辦法
打g frame地台就有架啦 十蚊隻個窿係for原裝果條支架,岩岩好既
仲有得揀印埋機師個樣
巴尼!!!!!
睇返g frame fa 上年2月先出01
而家已經出左5彈 都幾快手
整得咁好點叫做鳩 師兄咪撚玩
後製>影相>擺pose>>>>>>>>>>真係砌模型
懷疑gframe 原裝地台設計師係基佬黎

我買左幾隻之後 啲地台多到砌人型蜈蚣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞