[高達扭蛋/盒蛋討論區 16] MSE / FW# / G FRAME / MJG / NX / SDFC etc

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
Bandai d資源運用勁on9
屌你搞好而家d產品先啦
整死F然後出堆工業垃圾
鬥炒飯
新模有無10隻

#23 S Gundam上半身完美兼容Deep Striker
https://www.taghobby.com/archives/644959
隻新色既zz core 大家有冇入?
未入過覺得好吸引

有冇人知道fw core 既QC係咪好啲?
之前見到就算係fw d 魂限box set
zz 都好似炒哂車
Fw就算數,換完主管同自殺冇分別
痴撚線1500 yen 仲一次post 4隻
個定價太高

g frame 神高d 配件好吸引 不過隻神高麻麻地
通販又有,想等佢出seed 3小強 , 佢個blog post 話整緊
呢排太多嘢做
食花生睇笨大d 新產品

好似大概上個月,
喺旋轉見到盒九百幾既queenly ,
本身玩開HG既AOZ,
但心諗都唔會出就買咗

斷斷續續搞咗一排,計時間應該full day 幾日
終於搞掂
啲水口太多,喺背面同唔顯眼嘅位就唔磨了
反正後面同側面睇唔到就算

老老實實,
砌既感覺算friendly ,
係水口通病依然存在
有時我真係寧願你比我自己剪
好彩大多數係唔覺眼嘅位(除咗啲戇鳩手指

細節比起想像中豐富,
外型幾有霸氣
見到而家普遍九百幾,好似平過之前訂價
有興趣嘅朋友可以入

主要做咗五樣嘢,都係用啲簡單工具
1) 消光
2) 用dispae+喵匠幾隻色嘅marker(紫+灰+白+金屬綠+ 槍鐵色)喺細節/關節上色
3) AV油(紅+黃)溝橙色油嗰啲手指
4) 0.03 zebra墨水筆簡單畫條線
5) 水貼

有諗過做舊化,遮走啲瑕疵
但諗諗吓都係覺得太麻煩就無做
好彩而家嘅成品算係自己幾滿意
冇執過,iPhone 影

都係嗰句
Respect 喺MSE 噴底灰+全上色既巴打
D 軟膠打磨煩到癲

我自己都係做素消黨算

曾經諗過請槍搵d代工整,問價問整呢隻嘢幾錢

香港嘅收我$3000港紙
大陸嘅收我1500-2000人民幣,

本身有啲心動,但全部都話第一次整冇版俾我睇

好彩自己今次冇叫做喺搞到好柒
齋啪是咁的

打燈後,
呢部嘢係幾抵玩 但世一空間殺手

Btw 巴打上色靚
Thx
呢部嘢收起左右
同後面嗰兩支嘢都算正正常常size

銀雷個造型啲嘢飛晒出嚟,冇得收起
先係真正嘅空間殺手
樓上金剛棒就唔reply了
但我覺得素消仲要有水貼
同全上色已經好難分辨
支水消好正 買罐玩下啦
水唔水都唔係重點
唔失手都一樣做到
樓上啲效果啞色晒
簡潔
真係好完美
分唔到係咪全上色

突然有團火想清下啲山積

但要逐隻去搞真係搞唔掂

大型MA單價太貴驚搞柒
愚人節公佈
換人可唔可以復活FORTE
之前話25彈315真係佢嘅最後之作
唔係最高之作
希望新人事有新氣象
唔好學食玩部越換越衰
https://twitter.com/gasha_komagata/status/1642113223603388416
希望佢明白通販同EX 係應該點定價同埋出咩角色
K狗走? GOOD
一半半
佢始終係mse開山元老
G巾前都還好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞